Hjemmelavet ansigtsmaske der virker

En hjemmelavet ansigtsmaske med kaolin er noget af det bedste du kan gøre for din hud hvis du har problemer med uren hud, eller din hud trænger til lidt ekstra pleje. Kaolin er en Bornholmsk ler art som er rigtig god til at opsuge fedtstoffer og urenheder i huden.

Kaolin sælges mest til pleje af fyrretræs-gulve, men det ændrer ikke ved, at Kaolin er glimrende til brug i sund naturlig hudpleje. Kaolin koster ikke mange penge, og kan købes i bl.a. Matas. Har du uren hud eller bumser, kan du let selv lave en god ansigtsmaske der er meget effektiv. Masken er også god hvis du har hudorme, og tendens til åbne porer.

Masken mod bumser laves ved at blande et par spiseskefulde kaolin med lidt vand, og rører det til en smidig cremet masse. I stedet for vand kan du også bruge A38 eller yoghurt, det giver en god fugtgivende virkning. Andre har gode erfaringer med at bruge stærk grøn te til at røre kaolinen op med, grøn te indeholder store mængder antioxidanter som virker plejende og beskyttende på den sarte ansigtshud.

Når masken har opnået den rette konsistens skal du lade den hvile i et par minutter, fordel den derefter jævnt i hele ansigtet. Nu er det bare at vente til masken tørre, det tager ca. 10 til 15 min. Når masken er tørret op vasker du den af med en mild ansigtsvask, og nyder den rene og friske fornemmelse.

Den hjemmelavede ansigtsmasken mod bumser og uren hud er skånsom mod huden, og kan med fordel anvendes et par gange op ugen. Husk at tilføre huden fugt med en god ansigtscreme når du har fjernet masken. Brug fx. den lækre Express The Truth fra Ole Henriksen en fugtighedscreme med bl.a. afrikansk rød te, som beroliger og lindrer huden. Express The Truth er set til 485,- DKK hos den populære engelske webshop Beautybay.

Har du en opskrift på en god ansigtsmaske? Skriv en kommentar nedenfor.

Skriv et svar