10 trin til perfekt hår

10 trin til perfekt hår perfekt-haar Syntes du der er lidt for mange dårlige-hår-dage, eller har du bare lyst til lidt inspiration til den daglige hårpleje? Vi løfter her sløret for de små hemmeligheder der giver dig smukt og perfekt hår.

1: Vask ikke håret for tit
Vask ikke dit hår hver dag, da det derved let bliver tørt. Hyppig hårvask vil forstyrre hovedbundens naturlige talgproduktion, og dit hår og hovedbund vil have tendens til at føles fedtet.

2: Et ordentligt forarbejde er afgørende
Det er afgørende at klipning og farvning er kvalitetsarbejde. Godt frisørhåndværk gør håret meget nemmere at style, og du får lang færre dårlige-hår-dage.

3: Vælg en god frisør
En god frisør er vigtig. Din frisør skal ikke bare klippe dig, men også lære dig kunsten at style din nye frisure når du kommer hjem. Syntes du kun dit hår ser godt lige når du er blevet klippet, og ikke resten af tiden, har frisøren ikke gjort sit arbejde ordentligt. Du bør kraftigt overveje at finde en anden frisør. Jeg er selv stor fan af denne frisør i Aarhus.

4: Stil spørgsmål
Brug din frisør til det han/hun er bedst til – det er frisørens arbejde at sørge for du har de produkter dit hår har behov for. Hvis du er i tvivl om hvordan du skal pleje eller style håret så spørg.

5: Bliv klippet regelmæssigt
For at undgå slidte og spaltede hårspidser, bør du lade dig klippe med jævne mellemrum. For de fleste vil det passe med en klipning hver sjette til ottende uge.

6: Brug en god hårkur
Giv dit hår en god hårkur en gang om ugen, det tilfører håret proteiner og fugtighed. Kurer der skal skylles ud er ofte mere næringsrige end de såkaldte leave-in kure.

Til kemisk skadet hår er spraykuren Redken Extreme CAT rigtig god, mens jeg anbefaler Redken Extreme Deep Fuel til tørt hår. Har du frizzy hår er Redken Smooth down et godt valg, men det forudsætter du har lidt kraftigt hår, ellers kan kuren godt blive lidt for tung.

7: Beskyt dit hår ved styling
Bruger du hårtørrer og fladjern til dit hår, er det vigtigt at anvende et produkt der kan beskytte håret mod varme og udtørring. Jeg anbefaler TIGI Dream Drops, brug et par dråber for du tørrer dit hår.

8: Vælg de rigtige produkter
Brug produkter der er beregnet til din hårtype. Bruger du de forkerte produkter kan det resulterer i dit hår ikke for de proteiner og den fugtighed det har behov for.

Har du tyndt eller fint hår, og bruger du produkter til tykkere hårtyper, kan det få dit hår til at virke tungt og fladt.

9: Brug gode redskaber
Det er vigtigt at udstyret er i orden – hvad enten det gælder hårtørrer, fladjern eller krøllejern. Varmeredskaber slider ekstremt meget på håret, så de skal være gode. Bruger du fladjern bare en gang om ugen er det værd at investerer i et fra Ghd – de er ikke helt billige, men de er bedst.

Der er også stor forskel på de gamle føntørrere med glødetråd og de nye ioniske hårtørrer. I de nye tørrere er det magnetisme der skaber varmen. En hårtørre fra FHI koster meget, men den er utroligt gode og skader håret langt mindre end billige modeller.

10: Brug en god naturbørste
Har du langt hår bør du bruge en naturbørste i stedet for en plastbørste eller en stålkam. Reder du ofte håret er en naturbørste langt mere skånsom mod håret. Jeg bruger selv en af de lækre Mason Pearson børster.

1 KOMMENTAR

  1. Godt indlæg. Det kan også anbefales at man ikke bruger varmeredskaber hver gang man skal style håret.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her