Enkel teknik gør det let at vælge den rigtige farve øjenskygge

Enkel teknik gør det let at vælge den rigtige farve øjenskygge valg-oejenskygge Alle har forskellige øjenfarver, og det gælder altid om at finde de farver der fremhæver dine øjne bedst muligt.

At vælge den rigtige farve øjenskygge kan gøre en stor forskel på dine øjnes fremtoning.

Her en guide til hvilke farve øjenskygge der passer bedst til dig – om du har blå, grå, brune eller grønne øjne

Der ingen regler for hvilke farve øjenskygge du bør vælge. De fleste af os kan bære alle farver, det gælder bare om at finde de rigtige nuancer.

Alligevel er der nogle farver der fungerer ekstra godt på de forskellige øjenfarver, og får øjnene til at se ekstra godt ud.

Hvilken farve øjenskygge passer til dig?

Som med alle makeup-produkter skal de tage udgangspunkt i sin hudtone når man skal vælge farve, og tage hensyn til hvor lys du er i huden.

Lys hud kan bære mindre farve, mens mørke hudtoner har behov for stærkere farver for at opnå den ønskede effekt.

Der er altid flere ting der har indflydelse på hvilke farver øjenskygge de bør bruge, og hvis du fx farver dit hår kan det være at din sædvanlige øjenskygge pludselig ser helt forkert ud.

Vær ikke bange for at eksperimenterer med forskellige farver øjenskygge, der er sådan du lettest finder ud af hvad der klæder dig bedst.

Brug kontrastfarver og fremhæv dine øjne

Nogle farver øjenskygge har en helt særlig effekt på dine øjne. Der er den farve der komplementær til din øjenfarve, det vil sige den modsatte farve af dine øjne.

Denne farve fungerer som kontrast, og vil derfor fremhæve dine øjne på en helt speciel måde.

I farvecirklen nedenfor kan du se hvilken farve der er komplementær til netop din øjenfarve.

Du benytter farvecirklen ved at finde din øjenfarve i den yderste ring – Komplementærkontrasten er så den farve der ligger modsat.

Enkel teknik gør det let at vælge den rigtige farve øjenskygge komplementaerkontrast-300x300

Rød er fx komplementær til farven grøn, så har du grønne øjne, kan du fremhæve dem ved at benytte øjenskygger i lilla, kobbertoner og andre farver der indeholder rødt.

Øjenskygge til blå øjne

Orange er den komplementære farve til blå, så har du blålige øjne kan du bruge øjenskygge med orange farvetoner for at fremhæve dine øjne.

Andre farver der fungerer godt til blå øjne er brunlige farver med gyldne nuancer, champagne, kobber, bronze, guld og forskellige nuancer af abrikos og fresken.

Øjenskygge til brune øjne

Har du brune øjne kan du bruge alle farver. Brunt indeholder lidt af alle primærfarver, så der er mange farver øjenskygge der får brune øjne til at stråle.

Der er naturligvis nogle farver der fungerer særligt godt til brune øjne, prøv fx lilla nuancer, grøn, turkis, mørkeblå, guld og metallic farver.

Øjenskygge til grå øjne

Grålige øjne kan bære de samme farver som blå, men gerne i mere klare nuancer. Forskellige toner af lilla, blomme og rosa er også flot til grå øjne.

Af mere neutrale farver kan du prøve dig frem med brunlige nuancer.

Skal du til fest kan øjenskygge i metalfarver fremhæve dine øjne ekstra meget.

Øjenskygge til grønne øjne

Rød er komplementær farve til grøn – så øjenskygge i farverne lilla, kobber, rust, abrikos og varme brunlige nuancer kan fremhæve dine øjne.

Har du behov for lidt ekstra kan du vælge en farve der indeholder en smule guld.

Mangler du en godt og billigt sted at købe øjenskygge eller andre skønhedsprodukter så tag et kig på vores guide over de bedste skønhedsbutikker på nettet – udvalget er overvældende og der er rigtig mange penge at spare.

2 KOMMENTARER

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her