Sådan får du billige designmøbler til spotpris – 2018 update

UPDATE Juli 2016: Den d. 28. juli 2016 træder en ny britisk lov i kraft der harmoniserer den britiske ophavsretslovgivning med resten af Europa.

Det betyder det ikke længere er lovligt, at købe kopimøbler i England.

Vi har derfor valgt at fjerne links til forhandlere af kopimøbler fra dette indlæg, og linker nu udelukkende til møbelbutikker med original udgaver.

Køb billige originale designmøbler hos Livingshop

Lækkert design er for alle

Drømmer du om et hjem hvor designklassikeren Ægget bader sig i skæret fra Poul Henningsens Koglen? De danske design-ikoner er smukke, men det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse hvis stuen skal indrettes med de klassiske designmøbler.

Vi kigger nærmere på hvordan du får et indbydende hjem, og samtidig spare mange tusinde kroner på design-luksus.

Det eneste det kræver, er at du er villig til at gå en smule på kompromis med originaliteten af designet.

Flere steder på nettet kan man helt lovligt købe såkaldte design replica af kendte designere som Arne Jacobsen, Børge Mogensen og Hans Wegner. Det kan lade sig gøre fordi loven om ophavsret kan variere fra land til land.

Holder kvaliteten på design replica?

Et par af mine venner forelskede sig i den skulpturelle Verner Panton Globe Pendel – men da begge er studerende, var det ikke muligt at finde de 15.000 DKK som en sådan lampe koster. I stedet for at købe en tilfældig Ikea model valgte de en replica lampe fra Italia Designs

Første gang jeg så deres nye lampe troede jeg de havde solgt en nyre og købt originalen. Kvaliteten og materialevalget var gennemført, og selv med næsen trykket mod den transparente globus kunne jeg ikke se det var en kopi.

Prisen for en replica udgaven af Globen var 1.500,- DKK hvilket er lagt mere overkommeligt på studiebudget.

Skal man have dårlig samvittighed?

Sådan får du billige designmøbler til spotpris - 2018 update yellow-300x167 Når jeg går på apoteket og køber kopimedicin (ja jeg yellower) er jeg en fornuftig forbruger, og ingen kigger skævt til mig.

Gælder det i stedet kopimøbler mener nogle det skal bedømmes på en anden moralskala – også selv om det er helt lovligt.

I interviews med danske design-pionerer som Poul Kjærholm, Wegner og Arne Jacobsen, fortæller de ofte, at, drømmen var at skabe møbler til den almindelige dansker, ikke kun til eliten.

De høje priser for designklassikerne er på mange måder modpol til den filosofi hvor i møblerne blev skabt.

Moralens vogtere vil fortælle at man snylter på andres design, men i virkeligheder mener jeg, at kopiering er den ultimative anerkendelse af et godt design.

Er du blevet nysgerrig på begrebet design replica kan se meget mere hos Voga – hvor nu også kan købe designklassikerne.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her