DivaCup menstruationskop gør livet mere klimavenligt

divacupUndersøgelser viser at 98% af forbrugerne i Danmark mener at det er vigtigt at passe på vores miljø.

Og her kommer den klimavenlige menstruationskop DivaCup ind som en vigtig medspiller for kvinderne.

… ikke mindst fordi at alarmerende statistikker viser, at engangstamponer og engangsbind bidrager væsentlig til affaldsmængden på lossepladserne og forureningen generelt.

”Kvinder fortæller os hyppigt, at vores produkt har givet dem større personlig selvstændighed”, forklarer Francine Chambers, som nyudviklede det 80 år gamle koncept med menstruationskoppen i medicinsk silikone for seks år siden.

Francine og hendes datter Carinne står bag den canadiske virksomhed Diva International Inc. og markedsfører deres bæredygtige løsning på problemet.

Hvem kan bruge menstruationskop?

DivaCup er blevet meget populær hos kvinder i alle aldre, ikke kun fordi at de er mere miljøvenlige, men også fordi de betragtes som mere pålidelige, sunde, praktiske og ikke nær så dyre som tamponer eller bind.

Jasmia Andersson, sygeplejerske og fodboldspiller, fortæller følgende om det at bruge en DivaCup.

”Med en ofte fortravlet hverdag med arbejde og sport, er det perfekt at bruge en DivaCup; jeg er nemlig ikke afhængig af at skulle være i nærheden af et toilet og kan leve mit aktive liv fuldstændig som jeg plejer uden at være begrænset. At jeg så oveni købet ikke udsætter min krop for skadelige kemikalier er et stort plus oveni.”

Valget af materiale er med til at gøre brugen af en DivaCup til den mest hygiejniske når vi taler om menstruation.

Materialet er ikke-absorberende, som gør at skeden bevarer sine naturlige beskyttende sekreter og den afgiver heller ingen skadelige stoffer til kroppen.

Kvinder der benytter DivaCup fortæller også at det er slut med f.eks. tørhed og irritation fra brug af bind/tamponer.

Hvad er en menstruationskop helt konkret?

DivaCup er kort fortalt en lille klokkeformet beholder lavet af medicinsk silikone helt uden phthalater eller kemikalier.

Den bæres i bunden af skeden under menstruation og man kan risikofrit sove med den også.

Man kan ikke mærke, at man har den siddende og er fri til at forsætte sit liv med f.eks. udendørsaktiviteter, sport, yoga og rejser uden at være begrænset af at have menstruation.

Der er ikke noget der hænger forneden eller forårsager lugtgener. Den tømmes og skylles efter behov og kan bæres i op til 12 timer ad gangen.

Efter endt menstruation vaskes, tørres og gemmes den til næste periode – koppen er således genanvendelig og sparer både brugeren for omkostninger samt miljøet for affald.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *