Sådan blev jeg fri for eksamensangst

Sådan blev jeg fri for eksamensangst W-300H-250 Sådan blev jeg fri for eksamensangst aff_i?offer_id=1748&file_id=34812&aff_id=1646 Det giver et sug i maven bare jeg hører ordet…

Eksamen!

Det er helt almindeligt at føle sig nervøs og utilstrækkelig før en eksamen, og en smule stress og eksamensfeber kan faktisk være en fordel når du skal præstere dit optimale.

For nogle kan eksamensangsten dog tage overhånd, og fra at være en ”kick” der sætter kroppen i gang, kan nervøsiteten udvikle sig til regulær frygt for at gå til eksamen.

Nogle behøver bare at tænke på ordet eksamen, før kroppen reagerer med svedeture, hjertebanken og dårlig mave.

Fra naturen er vi mennesker programmeret til at søge væk fra ubehag, i forbindelse med eksamensangst kommer dette ofte til udtryk i overspringshandlinger, overvejelser om at udsætte eksamen eller måske ligefrem tvivle på om man nu også har valgt det rigtige studie.

Min historie med eksamensangst

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg selv har været voldsomt hæmmet af eksamensangst.

I de perioder hvor jeg har følte mig mest stresset, fyldte det enorm meget i min hverdag, og jeg havde ikke overskud til at forberede mig ordentligt til eksemerne.

Efterhånden blev jeg bedre til at håndtere nervøsiteten, men jeg kunne stadig vågne op om natten med hjertebanken, og en underlig følelse af utilstrækkelighed.

Når jeg blev ramt af eksamensangst blev jeg fraværende, og min familie og venner kunne mærke at der var noget galt.

Kort før jeg skulle begynde i 2. g læste min mor en artikel i et ugeblad med overskriften Eksamensangst hvad kan jeg gøre.

I bladet anbefalede de lydbogen Slip din eksamensangst, som eftersigende skulle havde hjulpet mange i præcis samme situation som jeg. Selv og jeg normalt ikke er den store fan selvhjælpsbøger, syntes jeg alligevel at bogen passede så godt til mine problemer, at jeg ville give det en chance.

Slip din eksamensangst indeholder hjælp til forberedelse, skriftlig og mundtlig eksamen, kommunikation, råd og ideer og ikke mindst rigeligt med hjælp til at slippe af med stress og eksamensskræk.

I dag ser jeg eksamen som noget positivt i stedet for noget som bare skal overstås. Ved at bruge teknikkerne har jeg lært at nyde eksamen, og ser nu eksamen som en mulighed for at demonstrerer det jeg kan – og ikke som en fremvisning af mine mangler.

Jeg er stadig nervøs når jeg skal til eksamen, men jeg har lært at bruge det konstruktivt.

Slip din eksamensangst

Du kan lytte til tre af kapitlerne i lydbogen gratis, men den er så sprængfyldt med gode råd og værktøjer, at du ligeså godt købe den med det samme.

Slip din eksamensangst er super hvis du er plaget af eksamensskræk, men den er også fremragende hvis du bare har behov for et par gode tips til den næste eksamen.

Du kan lytte til den gratis light-udgave af Slip din eksamensangst lige her

4 KOMMENTARER

 1. Det bedste ved bogen er at man får nogle helt konkrete værktøjer til at bearbejde sin eksamensskræk, det har virkelig hjulpet mig meget.

  Så skal du til en eksamen i morgen, så gør dig selv den tjeneste at investerer i “Slip din eksamensangst”. Jeg kan næsten garantere dig det er de bedste 150 kroner du nogensinde har givet ud!

 2. Jeg skal til eksamen senere i dag. Jeg er ikke bare nervøs jeg er ramt af dissideret grundfrygt. Det eneste der trøster mig en smule, er at jeg ikke er den eneste der lider af eksamensangst.

 3. Jeg har lige hørt light versionen af “Slip din eksamensangst” og jeg bestiller nok også den fulde version.

  Det er ikke fordi jeg er slemt ramt af eksamensfeber, men jeg har det godt med tanken og, at have noget at falde tilbage på hvis/når nerverne indfinder sig.

  Held og lykke
  Amanda

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her