Aperol Spritz et strejf af Italien

Italiens mest populære drink, Aperol Spritz, bobler af sydens sol og sommer og er velkendt af mange danskere, der har rejst i Italien. Men nu er der ikke længere langt til en flaske af den forfriskende, orange Aperol, som har lagt navn til den flotte og velsmagende drink.

Sommer, varme og glade sommergæster kalder på lækre, indbydende drinks, der sætter stemningen og ikke slår for hårdt i varmen.

Italiens signaturdrink nr. 1, Aperol Spritz, er perfekt som aperitif, velkomstdrink – eller måske senere på aftenen som en let cocktail. Mange husker den fra ferier i Italien, hvor den flotte og forfriskende drink med smag af sol og varme nydes overalt. Alene i Veneto, hjemegn for både Aperol og Spritz-traditionen, nydes omkring 300.000 glas Aperol Spritz om dagen, svarende til 200 i minuttet – døgnet rundt! Aperol er da også den mest efterspurgte spiritus i Italien.

Nu er der imidlertid ikke længere langt for danskerne til den populære drik med den unikke orange farve, en elegant smag af søde og bitre appelsiner samt en alkoholprocent på kun 11 %. Fra i år kan Aperol nemlig købes i dagligvarebutikkerne herhjemme.

Aperol Spritz er superlet at lave og er med sin fyldige smag og flotte fremtoning et godt alternativ til vin, bobler og andre lette drinks. I hjemlandet Italien foretrækker man Aperol Spritz med tør mousserende vin, men den smager også skønt sammen med hvidvin, sådan som man foretrækker den i lande som Frankrig og Østrig.

Opskriften på en Aperol Spritz:

  • 3 dele mousserende vin (fx prosecco, cremant, cava eller champagne) eller hvidvin, helst tør
  • 2 dele Aperol
  • 1 stænk danskvand

Kom en håndfuld isterninger i et glas, fx et stort vinglas eller et drinkglas. Tilsæt ingredienserne og pynt med en halv appelsinskive og eventuelt et sugerør. Servér med det samme og nyd smagen af sydens sol og sommer.

Aperols elegante og alsidige smag gør den anvendelig i en lang række lækre drinks ud over den populære signaturdrink. Bland den med fx tonic, danskvand, ginger ale, appelsinjuice, appelsin- eller citronvand og hav en skøn og forfriskende sommerdrink klar på et øjeblik.

Fakta om Aperol

Aperol er det mest solgte spiritusmærke i Italien og verdens fjerde hurtigst voksende premium spiritus. Aperol Spritz kan tilskrives en stor del af successen – både i og uden for Italien.

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11.

I 2003 blev Aperol en del af Campari Gruppen, salget voksede, og i dag er Aperol det meste solgte spiritusmærke i Italien. Andre store markeder for Aperol er Tyskland, Østrig og USA. Fundamentet for succesen er Aperols unikke orange farve og den forfriskende bitre og søde smag af appelsiner og urter kombineret med en moderat alkoholprocent.

Opskriften på Aperol er hemmelig og stadig den originale fra 1919. Det er dog velkendt, at den rige og nuancerede smag blandt andet kommer fra søde og bitre urter, appelsiner og rabarber.

Aperol kan købes i Kvickly, Super Brugsen og SuperBest over hele landet samt i specialbutikker. Vejledende pris kr. 119,- for en flaske med 70 cl.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her