Gemmer du en formue i kælderen?

En god ven sagde engang til mig, at det først er når man flytter man opdager hvor mange ting man har gemt i kælder rummer. Det hun sagde, var ikke ment som en kringlet psykologisk reference til ting der gennem tiden er blevet fortrængt, men en hentydning til rodet i mit pulterkammer.

Jeg er en af den type mennesker der gemmer alt for mange ting i kælderrum, ikke fordi jeg ikke kan få mig selv til at sælge eller smide dem ud, men fordi jeg ikke for det gjort. Jeg har en hel kasse med gammelt porcelæn, der sikkert kunne finansiere en forlænget weekend hvis det blev solgt, og bagerst gemmer sig mindst to design lamper jeg aldrig selv for op at hænge igen.

Salg og oprydning i et

Hvis du som jeg ikke får sat dine overskuds ting på Tradono eller DBA er der heldigvis hjælp at hente fra en noget overraskende hånd.  Langt de fleste retro og antik butikker tilbyder opkøb af dødsbo og overskud fra flytninger. Ofte kan man også lokke dem til at give et samlet tilbud på et helt pulterkammer eller kælderrum.  Det smarte ved at sælge sit ”skrammel” på denne måde er, at du slipper for turen rundt til marskandisere og genbrugsbutikker, og får ryddet grundigt op uden at løfte en finger. Har du genstande med særlig personlig værdi, skal de selvfølelig sorteres fra inden de professionelle oprydere går i gang.

Ting med særlig værdi og interesse

Du har sikkert selv en god fornemmelse for om noget af det du gemmer på har en reel værdi. Har du kælderrummet fyldt med danske design klassikere, ligger den lige til højre benet, men sommetider kan små aparte ting være rigtig mange penge værd.

De klassiske antik- og loppevarer er altid spændende, så har du overskud af Holmegaard glas eller skal keramik samlingen skæres ned er her en mulighed.

Blandt de mere overraskende ting der kan indbringe en god klat penge er samlergenstande. Det kan være alt fra store flippermaskiner og emaljeskilte til Märklin tog og Tekno biler.

Rod i skuffen … og i hovedet!

Rod, også det i kælderen, er med til at stresse og påvirker din hverdag negativt. Følelsen af ikke at få gjort tilstrækkeligt, og have svært ved at få hverdagen til at hænge sammen bliver kun forstærket af den dårlige samvittighed rodet giver. I stedet for at lade uorden suge din energi så kom i gang.

Sælg, smid ud, og omgiv dig med ting der giver din hverdag værdi…

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her