15 opskrifter på hjemmelavede skønhedsprodukter

hjemmelavee-skoenhedsprodukterSkønhed er desværre ikke gratis, og foundation, eyeliner og mascara er blot et par af de ting de fleste af os helts ikke vil undvære.

Heldigvis behøver du ikke ofre en formue på dyre produkter fyldt med kemi, du kan let lave dine egne billige og effektive hjemmelavede skønhedsprodukter.

At lave sin egen ansigtsmaske eller hårkur er hverken særlig svært eller kræver særlige ingredienser, sandsynligvis har du allerede de fleste ting liggende i køkkenet eller under vasken.

Sværger du til økologiske- eller veganske-produkter du den ultimative mulighed for at styre indholdet, du vælger nemlig selv hvad du kommer i.

Hjemmelavede skønhedsprodukter, sådan gør du!

Vi har samlet de 15 bedste opskrifter, så det eneste du næsten skal gøre er, at nyde din behandlingen i din egen private hjemmespa.

Er du klar?

oelØl: Dit hår bliver silke blødt og skinnende hvis du vasker det med øl. Efter sigende skulle den bedste øl til hårpleje være en ale typen, men en almindelig pilsner øl fungerer fint. Bland øllet med varmt vand og honning, det gør behandlingen mere skånsom. Husk at skylle håret godt igennem efter “hårkuren”.

Honning: Honning er blevet brugt til at tilføre huden fugt så længe der har eksisteret hudpleje. Honning fjerner urenheder, bekæmper bakterier og blødgør og fugter huden. Det kan bruges til alle hudtyper, med er særlig effektivt til uren, tør og sensitiv hud.

Aspirin: For at slippe af med irriterende skæl kan du blande et par Aspirin i din normale hårshampoo. Skælshampoo indeholder ofte salicylsyre, som også er det aktive stof i Aspirin. Den hjemmelavede skælshampoo virker hurtige, men er markant billigere end de dyre specialshampoos.

Salt: Groft havsalt kan når det er vådt bruges som en naturlig bodyscrub. Saltet eksfoliere huden og fjerner effektivt døde hudceller, og efterlader din hud blød og lækker. Bland saltet med honning eller essentielle olier for at opnå en eksklusiv duft og fornemmelse.

chilliChili: Gnid dine læber med en frisk mild chili. Capsaicinen, der er det stærke i chilien, får dine læber til at hæve svagt, og du slipper for dyre læbeforstørrelses injektioner. Fik vi sagt, at man sommetider må lide en smule for skønheden.

Tebreve: Brug de brugte kolde tebreve til at ligge på trætte og hævede øjne. Taninen i teen har en reducere hævninger og sorte rander.

Agurk: De fleste ved at et par skiver agurk kan dæmpe hævede øjn og tilføre fugt til den sarte hud ved øjnene. Agurken virker ved at tilføre fugt og C-vitamin til huden, hvilket virker beroligende.

Teskeer: Ha’ altid et par teskeer liggende i køleskabet. Når du står op ligger du dem på øjnene i 4 – 5 minutter. Kulden fra metallet hjælper hurtigt på trætte øjne, og du slipper for “morgen-øjne”

Avocado: Du kan lave en lækker fed avocadomaske af en halv avocado most  sammen med et par skefulde yoghurt. Lad masken sidde på ca. en halv time, og skyl af med lunkent eller varmt vand. Avocadoens lækre grønne kød er fyldt med omega-9-fedtsyrer der gavner huden, og kan dæmpe rødme og reparere skadede hudceller.

Olivenolie: Tørt hår kan hurtigt afhjælpes. Masser olivenolien ind i håret, og lad det virke et par minutter. Vask derefter håret som du plejer, og glæd dig over sundt og skinnede hår.  Er dit hår meget skadet, eller har du bare lyst til at gøre lidt ekstra? Bland lige dele olivenolie, kokosmælk, honning og en let sesamolie. Tilføj er par æg, masser det ind i håret og lad det virke et par timer (gerne natten over). Dit hår bliver blødere og sundere end du troede muligt.

Citron: Saften fra citron kan bruges til at blege hårrødder.

Timian: Du behøver ikke et specielt fodplejemiddel til dit fodbad. Kom en spsk. timian i et tefilter og kom posen i dit fodbad. Hvis du vil være enktra god ved fødderne kan du komme en smule olivenolie i dit hjemmelavede fodbad.

kartoffelKartofler: Efter sigende skulle kartoffel skiver på øjnene fjerne sorte rander. Kartofler indeholder enzymet catecholase, som bruges til hud-blegning i kosmetik.

Kamillete: Virker beroligende på maven og dæmper menstruationskramper. Kamillete skaber også små mirakler på kedeligt og skadet hår. Hæld te med rumtemperatur over håret, og lad det virke et par minutter. Det bedste resultat får ved en regelmæssig skylning med te. Kamillete virker svagt lysnende på alle hårfarver, men særligt på lys brun og blonde nuancer.

Jordbær: Hvis du moser en dl. jordbær med en æggeblomme og en spsk. olivenolie får du en skøn og nærende hårmaske. Bærrene gør dit hår blødt og glansfuldt, og olien tilfører fugt.

Selv om du kommer langt med vores opskrifter slipper du nok ikke helt for, at købe et par produkter eller tre. Vi har tidligere skrevet lidt om hvor du kan købe billige skønhedsprodukter online>>

2 kommentarer

 1. Nivea creme til skadet og tørt hår.

  En nemhårkur er at bruge nivea creme (den fede i den blå dåse). mængden af creme er forskellige afhængig af tykkelse og længde på håret.

  Cremen fordeles i håret, om aftenen, til det bliver let fedtet, sov med det og vask det ud næste dag.

  Du kan bruge cremen i stedet for voks (nok bedst til langt hår).

  “opskriften” her har jeg fået af min frisør, efter jeg fik afrenset mit hår (hvilket er ret strengt mod håret).

  Håber det kan bruges.. 🙂

 2. Lige endnu en omkring den blå nivea creme (hvilket er et af mine ynglings plejeprodukter)..

  Hvis du lider af hård hud på fødderne, eller bare ønsker at gøre dem bløde og smidige kan du inden du går i seng smøre dem godt ind i cremen, tage et par tykke strømper på og sove med det natten over. Alt efter graden af hård hud gentages proceduren.

  Jeg gør dette hvert år når sommeren er ovre, et par gange i løbet af vinteren og igen lige inden sommersæsonen starter: mine fødder er bløde, smidige og glatte.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *