Derfor skal du købe et indskudsbord

Derfor skal du købe et indskudsbord indskudsbord-300x169 Indskudsbordet er en de møbler der virkelig kan dele vandene.

For tilhængere af det klassiske bord er det et møbel der næsten ophøjes til kunst – mens det for modstandere er en uforståeligt fyldgenstand.

Vi har her valgt, at tage de positive briller på, og hylde indskudsbordet som det klassiske møbel fortjener.

Køb indskudsborde her

Indskudsbord i træ

De fleste moderne møbler har deres ophav i en træ udgave, og sådan er det også med indskudsbordet. Mange af os kender sikkert udgaven i teak eller mahogni, måske porcelæns kakler, som stadig har sin plads hos særligt det ældre publikum.

I nyere tid har møbeldesignere leget med materialer, og særligt indskudsborde der kombinerer en smuk træ bordplade med et stilrent og minimalistisk understel i metal er blevet tegn på god smag.

Sofaens trofaste følgesvend

Indskudsbordet har altid været bedste venner med sofaen, og hvad enten det er som sidebord, eller som forskudt sofabord, er det en langtidsholdbar kombination.

Stående ved siden af sofaen fungerer det indskudte sidebord som afsætningsplads og som en naturlig afslutning med plads til en lampe, vase eller lignende.

Som sofabord er indskudsbordet en alsidig løsning, da det kan udvides og forandres i takt med pladsbehov og det ønskede udtryk.

Retro og vintage indskudsborde

Hvis du ønsker et autentisk look, eller mangler et skulpturelt element til din stue kan et retro eller vintage bord være det helt rigtige valg.

På loppemarkeder og på DBA vrimler det med brugte indskudsborde i særligt teak og palisander. Den håndværksmæssige udførelse og finish er meget svingende, så man skal være lidt forsigtig med at købe brugt.

Når det er sagt er det dog ikke meget der er ligeså tilfredsstillende som at se resultatet af hårdt arbejde og nænsom restaurering af et klassisk møbel.

Har du hænderne skruet rigtigt på, er det bestemt en realistisk opgave at sætte et gammelt bor i stand.

Restituering af gamle teak eller mahogni møbler

Et godt tip til dig der har mod på at sætte et gammelt lakeret eller olieret bord i stand er, at prøve følgende fremgangsmåde:

Start med en grundig afvaskning med malergrundrens. Det er vigtigt at møblet ikke bliver for vådt, så arbejd med små områder og tør løbende efter med et tørt viskestykke.

Når dit møbel er helt tørt, tørres det over med en blanding af 1 del vaselineolie og 1 del mineralsk terpentin. Lad det side på overfladen i 10 minutter og tør efter med en tør klud.

Er træet meget tørt eller overfladen meget skadet kan det være nødvendigt at gentage behandlingen.

Blandingen af terpentin og olie opfrisker den slidte overflade og skaber en fornyet glød i det gamle møbel. Giv dine træmøbler en tur et par gange om året, så holder overfladen sig pæn og frisk.

Indskudsbordet er en billig løsning

Når man køber et sæt indskudsborde får man pr. definition mindst to borde med til prisen. Det kan vise sig, at være en særdeles god handel, og det er ikke noget der forhindre, at man kan anvende de to borde individuelt.

Et indskudsbord kan “klappes sammen” efter behov, så får du gæster og har behov for meer gulvplads skuder du dem bare sammen.. Det er da smart!

Har du fået lyst til at tilføre din stue en smule tidløs elegance finder du bl.a. indskudsborde hos Unoliving en online møbelbutik vi ikke tøver med at anbefale.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her