En dag fik en gruppe videnskabsmænd fra Indiana University fik nok af reagensglas og kedelige forsøg med gærceller.
I stedet besluttede de sig for at lave noget rigtigt forskning, det måtte være tid til at finde ud af om videoer af katte virkelig gør os mere lykkelige.
Nu kan man jo ikke lave en videnskabelig undersøgelse og bare kalde den Gør katte videoer os glade?
…så adjunkt Jessica Gall Myrick fandt på det mere videnskabsagtige Emotion regulation, procrastination, and watching cat videos online: Who watches Internet cats, why, and to what effect?
Videnskaben hat talt!
Det nu helt og aldeles videnskabelige undersøgelse tog udgangs punkt i en gruppe på 6.500 mennesker.
I processen mødte Jessica Gall Myrick mange af de fordomme man kan forestille sig, men hun valgte at anskue det fra en mere akademisk vinkel.
”Mange mennesker mener at det at se kattevideoer ikke er et seriøst nok felt til at forsvarer et forskningsprojekt, men faktum er, at det er noget af det vi ser mest på nettet” fortæller Myrick, og fortsætter.
”Hvis vi virkelig ønsker at forstå den virkning nettet har på os, både som individer og som samfund kan vi ikke blive ved med at ignorerer internettets katte”.
Videoer med katte får os til at arbejde hårdere
En lidt overraskende opdagelse i undersøgelsen er, at selv om det tager tid fra en arbejdsdag kan det følelsesmæssige pay-off ved at se en video gøre det lettere for os at tage fat i en svær opgave.
Lidt forenklet kan man sige, at de små uldtotter gør os til mere effektive medarbejdere, og øger vores værdi for arbejdspladsen.
Måske burde det i virkeligheden være obligatorisk at se klip med katte før enhver svær opgave.
Nu vi har fået styr på fakta er det tid til katte ?
https://www.youtube.com/watch?v=8HVWitAW-Qg
For en god orden skyld skylder vi at fortælle, at de 6.500 mennesker der deltog i forsøget ikke er et repræsentativt udsnit af internettet.
Langt hovedparten af forsøgskaninerne (88.4%) var kvinder, så der er muligt at katteklips ikke har den samme virkning på mænd.