Konfektkalender – Hjemmelavet og personlige julekalender

Historien bag jule- og pakkekalenderne fortæller, at de første, der kom til Danmark i 1930’erne, var Børnenes Julekalender.

Det var en lågekalender med forskellige former og motiver gemt bag 24 låger. Lågekalendere er stadig populære men har siden fået kraftig konkurrence af særligt pakke- og chokoladekalendere.

De første pakkekalendere kom i tiden efter anden verdenskrig, og de kunne købes færdiglavet eller blev lavet og pakket hjemme.

Mange husker sikkert også julesokken, der hver morgen fristede med en ny overraskelse, indtil det endelig var juleaften.

Personlig julekalender med 24 hjemmelavede stykker konfekt

Den personlige og håndlavede julekalender med 24 søde konfektstykker vil uden tvivl være et populært hit hos store som små.

Sådan laver du din egen konfektkalender:

Marcipan stikkes ud med udstikkere i forskellige former. Der udstikkes 24 stykker – én for hver dag frem til jul. Hvis du vil spare lidt tid og arbejde kan du udstikke marcipanen direkte i den tykkelse, den har i pakken.

Marcipanstykkerne overtrækkes med tempereret chokolade og pensles med kage-/konfektstøv.

Kom smeltet overtræk i en sprøjtepose (plastpose). Klip et lille hul i spidsen og skriv tallene 1-24 på konfektstykkerne. (husk at lave en ekstra til prøvesmagning)

Smagen af jul og andet godt

Konfektstykkerne kan varieres med nougat og nødder efter egen smag og fantasi – og marcipanen kan smages til med frugtsaft, marmelade eller et varmt og hyggeligt krydderi som fx. pumpkin spice.

Hvis du laver en rigtig voksenkalender kan du også pifte marcipanen op med lidt god rom eller et strint Cointreau.  

Odense Marcipan har også et udvalg af marcipaner med smag, der gør det ekstra nemt at lave en spændende kalender.

I år findes der marcipan med smag af Cappucino & Karamel, Jordbær & Champagne og den altid populære Lakridsmarcipan.

Den hjemmelavede julekalender er den perfekte værtinde gave og har du børn er det et sjovt og hygge fællesprojekt der sætter fut i julestemningen.

Udgivet
Kategoriseret som Mad

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *