Miss Africa Danmark 2009

Miss Africa Danmark 2009 miss-africa-danmark Lørdag 6. juni går 14 piger med forskellig afrikansk baggrund på scenen, for at give os deres eget bud på Afrika og livet som afrikaner i Danmark.

Miss Africa i Danmark er en fest for afrikanere, danskere og venner af Afrika, der mødes for at fejre mangfoldigheden i afrikansk kultur. 14 helt almindelige, men stærke og stolte piger fra Københavnsområdet, Kalundborg, Århus, Kolding, Skanderborg, Ikast og Skagen er udvalgt til finalen. De forbereder sig i øjeblikket med træning og taleskrivning, og på at skulle stå overfor et stort publikum og repræsentere et helt kontinent.

Miss Africa Danmark er IKKE en traditionel bikini- eller modelkonkurrence. Pigerne vil stråle fra scenen, men har meget mere at byde på end bare at se godt ud. Dommerne skal lægge vægt på at finde en god rollemodel, der kan fungere som kulturel ambassadør for Afrika i Danmark. Den svære afgørelse lægges i hænderne på Caroline Henderson, Vibeke Hartkorn, Peter Tygesen, Toniah Pedersen og Lassina Badolo.

Det er meningen at både vinderen og de andre deltagere i konkurrencen kan deltage i andre arrangementer og begivenheder hvor Afrika er på plakaten. Er det ikke oplagt at give ordet til en repræsentant for afrikanerne i Danmark når der tales udviklingsbistand, integration og tværkulturel forståelse? Afrikanerne i Danmark byder gerne ind med initiativer og ønsker at deltage aktivt på alle niveauer i samfundet. Det er blevet tydeliggjort hvert år til Miss Africa festen. Deltagerne har vidt forskellig baggrund, men de er alle gode eksempler på integration, samtidig med at de har bevaret kontakten til “det afrikanske”.

Velgørenhed

Miss Africa Danmark arrangeres af på fjerde år af frivillige og med opbakning fra musikere mv., der alle arbejder ulønnet. I 2008 resulterede showet i et overskud på kr. 75.000,- der i samråd med Red Barnet er brugt til at bygge en stor legeplads i Gulu-området i Uganda. De fleste af børnene på den skole hvor legepladsen er bygget, har ikke haft mulighed for en normal barndom. For få måneder siden var sidste års vinder Catherine Gathoni officiel gæst ved åbningen af legepladsen. Børnene var forundrede over besøget af en afrikansk prinsesse -fra Danmark, og Catherine selv var glad og overrasket over at se hvor stor betydning en legeplads havde fået for børnene i området.

I år har vi valgt at støtte et projekt der kan være med til at forbedre traumabehandling i Rwanda. Der er fred og fremskridt i Rwanda, men folkemordet spiller stadig i dag en synlig rolle i den rwandiske hverdag, bl.a. ved at mange børn og unge lider af post traumatisk stress. Projektet er blevet til på initiativ af medicin- og psykologistuderende ved universitetet i Butare.

Show og afrikansk fest for fuld udblæsning
På scenen bliver det ingen ringere end Master Fatman og sangerinden Yazzmin der styrer slagets gang. De vil præsentere publikum for finalisterne, men også for afrikanske rytmer og live musik med bl.a. Ayoe Angelica, Al Agami, Karen Mukupa og Ashimba.

Miss Africa Danmark 2009 kan oplevet i Store Vega i København lørdag 6. juni 2009 kl. 20.00

Foto: Jacob Crawfurd

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her