Hvad er raw food? [En begynder guide]

Hvad er raw food? [En begynder guide] hvad-er-raw-food-300x200 Har du hørt om raw food?

Vi kigger her nærmere på begrebet raw food – en livsstil hvor maden er tilberedt af friske økologiske råvarer, og hvor tilberedningstemperaturen ikke må overstige 42 grader.

Alt sammen for at bevare råvarernes vitalitet og næringsværdi.

Der har været tradition for raw food flere steder i verden. Det er bare aldrig rigtig slået igennem herhjemme, men nu er raw food bølgen ved at få tag i os danskere.

Raw food hvordan og hvorfor!

Når du spiser efter en raw food diet skal min 75 % af alt den mad du spiser være tilberedt efter raw food metoden.

Det sætter nogle indlysende begrænsninger, da visse madvarer, som mejeriprodukter og brød ikke overholder ”reglerne” for raw food, så du må forvente en mindre revolution i din daglige kost.

Når du spiser raw food giver du din krop mulighed for at kommen af med alle de giftstoffer der er ophobet gennem mange år med tilberedt mad og et stress fyldt liv.

Hvad du spiser har en grundlækkende indflydelse på dit mentale velbefindende, og omlægninger i livsførelse kommer indefra.

Hvilken mad er Raw Food

Hvad er raw food? [En begynder guide] raw-food Basen i Raw Food er frisk frugt og grøntsager, tang, frø, nødder, spirer, kerner og bønner.

Selv om det kan lyde en smule kedeligt er der masseret af muligheder for variation og der findes et hav af lækre og indbydende raw food opskrifter.

Hvis du begynder på en raw food diet vil du hurtigt føle dig mere tilpas både psykisk og fysisk, du kan b.la. forvente at opleve:

  • Forøget vitalitet
  • Mindre søvnbehov
  • Afgiftende (detox) virkning på din krop
  • Slankere og sundere udseende
  • Forbedret hud og hår
  • Mere ”overskud i hverdagen”

Det behøver ikke være svært at spise raw food, prøv fx at udskifte aftenslikket med frugt eller nødder, eller hvad med en lækker og sund smoothie til morgenmad?

Har du fået mod på at prøve raw food, eller er du bare nysgerrig, kan jeg anbefale bogen Raw food – Intelligent, forførende og sund mad til alle skrevet af Jens Casupei.

Bogen giver dig mere end 300 siders inspiration, og en fantastisk introduktion til raw food universet.

10 KOMMENTARER

  1. Jeg har lige hørt om raw food og læst lidt om det.

    Men har ingen steder fundet noget om kød. Hvor står der at man ikke må spise kød? Tartar er vel også raw food? Eller tager jeg fejl og er raw food bare en variation af at leve vegetarisk? F.eks. spise vegetarisk, hvor min.75% af ens mad kommer fra mad der ikke er tilberedt (eller tilberedt under 42C).

    Håber I kan hjælpe mig med dette spørgsmål

  2. Har lige prøvet dette opreklameret stads…skal nok omdøbes til “rAWFUL Food”

    Jeg kan ikke anbefalde dette ædelse til andre, det smager af L… og så kan råkost som det er også bare lige kaldes hvad det er “Råkost”.

  3. Fandt en bog om “rå kager” som lød rigtig interessant og var nu ved at læse lidt mere om det hele for at se om det evt. kunne være noget for mig. Hvis man læser nogle af de engelsksprogede hjemmesider om emnet er der nogen der faktisk spiser kød også så det er ikke kun vegetarisk. Jeg synes så bare at tanken om rå kød ikke lige tiltaler mig men sådan er vi jo alle så forskellige…

  4. “Til Ulrik.

    Her er et website, hvor der står at Raw Food er uden kød.”

    Det vil sige at der sidder nogen, en form for guru og udvikler en mindre fødevare-religion, eller kan alle, som skribenten på siden, formulere det sådan at alle der læser teksten bare siger, som du gør “jeg har læst, så sådan er det.”

    Ulriks argument holder da! Tatar og østers er eksempelvis ganske ubehandlede, overholder raw-food tilberedningen og er til og med ganske sundt. Især østers.

    Men det er vel ideologien der bremser for Tatar i raw-food-universet.

    Ingen regler uden undtagelser….

  5. rå æg er altså fantastisk som rawfood. Både sammen med bær og frugter om morgenen eller sammen med spirulina, hvidløg, tomater og andet. (bare husk at skolde ægget inden for at undgå salmonella)

    rå fisk (sashimi) er også rawfood. man kan lave fine sushi med kål osv. uden ris.

  6. RAW har som kongstanke vel været – at varmebehandling af vores mad kan risikere at fjerne vigtige vitaminer, mineraler og sporstoffer. Og derfor RAW – eller på dansk RÅ.
    Siden er der tilkommet anbefalinger om “ikke kød”, økologisk etc. ud fra forskellige mad”religioner” og mere eller mindre videnskabelige undersøgelser af ernæring. Så tag det til dig du kan bruge, åbent og uden for mange fordomme. Har selv været på RAW-kur et par gange, og har haft stor glæde heraf. Men har også sandet at det er for omfattende en kostændringer til mig, som permanent livsstil. Bruger det som “detox” når jeg kan mærke min krop er mere belastet i perioder 🙂

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her