Avocado verdens sundeste superfood

Avocado verdens sundeste superfood avocado Superfoods er en af tidens helt store buzzwords. For lige nu handler det om at spise fødevarer, som indeholder masser af næringsstoffer, vitaminer, mineraler og antioxidanter – så vi kan nyde godt af de sundhedsfremmende egenskaber, som det giver vores kroppe.

…Og faktisk er der mere end almindelig god grund til at kaste sig over nogle af naturens bedste Superfoods her i de kolde måneder. Det er nemlig lige nu sæson for en af de allermest ’super’ af slagsen, den Chilenske Hass Avocado.

Her om vinteren har de fleste af os mest lyst til at krybe ned under dynen og vente på varme og bedre tider. Men faktisk er der lige nu god grund til at gå i gang med en indre og ydre hovedrengøring – og fylde sig med gode Superfoods.

I disse måneder ankommer store mængder dejlige, modne Hass avocadoer fra Chile, som netop er blevet høstet. Sorten er kendt for sin gode smag og kvalitet og for sit smukke, violette skind – og så er den selvfølgelig også kendt for sine sunde egenskaber. Hass avocadoen er nemlig god både indvortes og udvortes.

Avocado verdens sundeste super-frugt

I flere tusinde år har avocadoen været kendt som en frugt, der er sprængfyldt med energi – med andre ord en rigtig Superfood.

For der følger en næsten uudtømmelig liste over vitaminer og mineraler med i købet, hvis man spiser avocado dagligt. A, B, C, E, H, K og folinsyre er blot nogle af dem – plus mineraler så som magnesium, kobber, jern, calcium, kalium og mange flere.

Og samtidig sørger et regelmæssigt indtag af avocado for, at man bliver dækket ind i forhold til fiberbehovet og alle de nødvendige amino- og fedtsyrer, bl.a. de vigtige Omega 3 og 6. Og olien i avocado har samme kemiske sammensætning som olivenolie.

Selvom avocado betegnes som en frugt, har den et meget højt fedtindhold på mellem 71 og 88 procent af dens totale kalorieindhold. Det er omkring 20 gange mere end for alle andre frugter.

En almindelig avocado indeholder 30 gram fedt, men 20 af disse gram er de gode enkeltumættede fedtsyrer og består af især oliesyre, som er kendt for sin kolesterolnedsættende egenskab.

Hjemmelavet skønhedsprodukter med avocado

Så hvorfor ikke også bruge avocadoen til en allround super-behandling her i vinterens mørke måneder? Find de bedste opskrifter på retter med avocado, eller brug avocadoen i den daglige skønhedsrutine.

På grund af avocadofrugtens høje indhold af olie, kan den nemlig også sagtens indgå i den personlige pleje – fx som ansigtsmaske eller som creme.

Avocadoansigtsmaske: Mos en avocado og bland den evt. med en smule yoghurt naturel. Smør den i ansigtet, lad den sidde lidt og vask og rens huden som normalt. Ansigtet bliver babyblødt og lækkert bagefter.

Avocadomulticreme: Moste avocado kan bruges som håndcreme for at afhjælpe vintertrætte og tørre hænder, kan bruges som naturlig barbergele – og skiver af avocado kan bruges til at blødgøre og berolige solskoldet hud på skiferien eller om sommeren.

Specielt for vinteren

Selvom de lækre, chilenske Hass avocadoer kan købes i butikkerne året rundt er det i det sene efterår og om vinteren man skal slå til – for at få dem, mens de er allerbedst.

Når efteråret nærmer sig er det høstsæson i Chile hos den, og det betyder, at vi frem til starten af marts måned kan få de lækre chilenske avocadoer i de danske supermarkeder og grønthandlere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her