Sådan spotter du en løgn… eller undgår selv at blive afsløret!

Sådan spotter du en løgn... eller undgår selv at blive afsløret! loegn-300x219 Du kender sikkert fornemmelsen af at nogen skjuler noget for dig.

Men sådan behøver det ikke være.

Hvad ville du sige hvis jeg fortalte dig, at alle der lyver sender tydelige signaler….

Der på det nærmeste skriger:

JEG ER EN LYVEPRINS

I denne artikel får du opskriften på at spotte en løgn, og skulle du selv have behov for at bøje sandheden er der også noget for dig.

Sådan ser du om han lyver

Første trin i at tage han i en løgn, er at vide hvordan hans kropssprog er under normale omstændigheder. Med det i baghovedet er det meget lettere at gennemskue hvornår han lyver.

Hvis han løfter skuldrene er det ofte et tegn på usikkerhed, og hæver han dem samtidig med han snakker, er der grund til at blive en smule skeptisk.

Hvis han nikker, samtidig med at han siger nej – eller omvendt er det hans kropssprog du bør lytte til, ikke til ordene.

Tager han sin hånd op til ansigtet, specielt foran munden eller næsen, mens han snakker, kan det være et ubevidst signal om at han ikke ønsker du skal lytte ordentligt til hvad han siger. Det kan være en grund til at blive lidt betænkelig.

Øjnene lyver aldrig

Der er meget information at hente gennem øjenkontakt. Mange har store problemer med at lyve når man kigger dem direkte i øjnene. Nogle gange bliver kontakten bare brudt i et kort, men mærkbart øjeblik når en person lyver.

Hvis en person ser lidt op til højre når han snakker med dig, kan det også være et tegn på han skjuler sandheden. Det skulle være noget med en påvirkning af den del af hjerne der styrer fantasien.

Lidt for opspærrede øjne og et uskyldigt blik er sjældent et godt tegn.

De fleste har behov for en lille tænkepause for at komme på en god løgn, syntes du der går lidt for lang tid mellem spørgsmål og svar er det måske derfor. Prøv også med forsigtige spørgsmål at afslører afvigelser i historien.

Sådan lyver du med overbevisning

Det vigtigste for en god løgn er, at du selv tror på historien. Der er nødvendigt, at du er i situationen og “lever” den, og ikke bare fortæller den som stod den i en bog.

Har du mulighed for at forberede din løgn så fortæl den højt for dig selv. Når forst din krop ved hvad den skal sige er det meget lettere, at overbevise den om, at løgnen er den nye sandhed.

En god løgn låner elementer fra virkeligheden

Har du kysset med en fyr i byen og har din kæreste fået mistanke? Så grib historien og fortæl ham at du snakkede med sød fyr, og han gerne ville mere… men du sagde nej.

Du kan med god samvittighed fortælle det meste af den “sande” historie og nøjes med at sortere lidt i indholdet.

En tommelfingerregel for den gode løgn er, at den skal bestå af 70% sandhed og 30% fantasi, undladelse eller overdrivelse.

Formlen for den perfekte løgn er en smule (læs meget) amoralsk, men den er lynende effektiv…

 

 

2 KOMMENTARER

  1. Jeg har prøvet at lægge mærke til disse ting hos min kæreste før, men jeg føler at der intet er galt, men samtidig kan jeg godt føle at han stadig skjuler noget, at han er virkelig god til at skjule sine løgne..
    han bor langt fra mig, så vi sms’er en del, kan man lærer at tolke løgne i gennem sms’er er det muligt?
    please svar :)!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her