Vi tester: Vooni internetradio

Savner du en radiostation, der spiller brit-pop døgnet rundt, eller hvad med den lokale radiostation fra dengang du boede tre måneder i San Francisco? Internetradio er løsningen, vi har haft Vooni VIR608 under luppen.

Første indtryk
Vooni radioen kommer i en enkelt sort papæske, som udover radioen indeholder en kort manual på engelsk. Designet er enkelt men gennemført, og tåler fin sammenligning med high-end produkter. Kabinettet er lavet i pianosort træ, og måler 25 X 13 cm. Radioen virker robust, og der er absolut i ingen fornemmelse af billig plastik. Vooni internetradioen får sit signal over trådløst netværk eller via ”gammeldags” netkabel. Har man andre computere tilsluttet samme netværk, er der også mulighed for at afspille musik fra disse enheder.

Wifi-radioen henter sine mere end 12.000 radiostationer på wifiradio-frontier.com, hvor man også kan lave egne favoritlister med stationer. Opsætningen af favoritlister er en smule omstændelig, men når det først er sat op fungerer det upåklageligt. Har du behov for at tilføje egne radiostationer eller podcasts, foregår det også gennem brugerfladen på wifiradio-frontier.

Betjeningen og brugerflade
Radioen betjenes med et stort drejehjul, og menu systemet fungerer let og intuitivt. Man har mulighed for at vælge forskellige radiostationer, som kan sorteres mellem lande eller genre. Det fungerer upåklageligt, og giver god mulighed for at afsøge de mere eksotiske muligheder på listen.

Er man til podcasts er der også her et stort udvalg, og navigationen virker på præcis samme måde, som ved radiostationerne.

Lyden
Min største bekymring da jeg så den lille wifiradio var lyden. Jeg havde frygtet at det i det kompakte design var givet køb på en ordentlig lydoplevelse, men her blev jeg glædeligt overrasket.

Lyden er kontrolleret selv i basregisteret, separationen er tilfredsstillende og frem for alt er lyden harmonisk. Vooni internetradioen har ingen problemer med pop, og selv de lidt tungere genre kommer faktisk til sin ret og fremstår med fin fylde.

Den endelige dom
Selv om Vooni VIR608 helt sikkert har været et behageligt bekendtskab, der dog et par mindre irritations momenter. Displayet er efter min mening en anelse for lille hvilket betyder, at det kan være svært at navigerer hurtigt gennem lange lister af radiostationer. Jeg kunne også godt have tænkt mig en USB port, hvor jeg kunne afspille min egen musik fra en USB-nøgle. Endeligt mangler der en fjernbetjening! Hver eneste gang der er behov for at justerer lydstyrken, eller skifte kanal skal man op af sofaen.

Internetradioen fra Vooni et særdeles godt bud på en radio til køkkenet, kontoret eller badeværelset. Man får meget radio for pengene, og lyden er god nok til at spille selv det største samtalekøkken op. Til trods for et par kedelige detaljer er den samlede vurdering af Vooni VIR608 meget god.

Madison.dk vurderer Vooni VIR608 til 5 af 6

Det Negative:

– Der mangler en fjernbetjening

– Lidt for lille display

– Manglende mulighed for USB tilskutning

Det Positive:

+ Imponerende lyd størrelsen taget i betragtning

+ Flot og konsekvent design

+ God integration af podcasts

Jeg mener bestemt at denne radio er blandt de bedste alternativer på markedet netop nu. Tager man prisen på 859 kr. i betragtning er det svært at forestille sig en bedre handel. Du kan se meget mere om den lækre lille Vooni VIR608 på coolstuff.dk

DEL

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here