Fra arbejdsstøvle til modefænomen

Fra arbejdsstøvle til modefænomen wolverine-stoevler Gennem generationer har amerikanske håndværkere hamret, savet og boret iført arbejdsstøvler fra Wolverine – et mærke med mere end 100 år på bagen, lige så kendt og elsket i USA som for eksempel Kansas er det herhjemme.  Firmaets historie går helt tilbage til 1883, hvor grundlægger G.A. Krause tog hul på eventyret. Få år senere havde Krause sørget for at få elektricitet til den lille by i Michigan, og skoproduktionen tog for alvor fart – og i dag, mere end 100 år senere, er Wolverine det største arbejdsfodtøjsmærke i USA.

Robust svineskind
Wolverine har siden den spæde start selv stået for forarbejdning og farvning af det skind, støvlerne laves af, og råder i dag over verdens næststørste farveri af grisehuder. Indtil 1950’erne var alle Wolverines støvler produceret i hesteskind, men efter at have udviklet en hårdfør griseskindshandske til den amerikanske flåde under Anden Verdenskrig, fik man øjnene op for denne nye type skind, som var langt mere robust.

Verdens mest komfortable støvler
Udover at arbejde med noget af det mest holdbare skind, man kunne fremskaffe, skulle Wolverine vise sig også at blive foregangsmænd når det kommer til såler og komfort. For en håndværker, der skal arbejde 8-10 timer i en støvle er sålen ligeså – eller mere – vigtig end selve overlæderet, og Wolverine har derfor udviklet det patenterede DuraShock system, som garanterer maksimal komfort. DuraShocks comfort technology indebærer blandt andet stødabsorberende ‘puder’ under hæl og trædepude, hvilket giver langt bedre affjedring og stabilitet, samtidig med at fødder og ben skånes maksimalt. Det er ikke for sjov, når Wolverine i USA markedsfører sig under sloganet: ”The World’s Most Comfortable Boots. Guaranteed” – og i øvrigt giver pengene retur indenfor 30 dage, hvis man skulle mene andet.

Wolverine i dag
Med streetwear-stilens indtog i modebilledet har gamle arbejdsmærker i dag fået en helt ny målgruppe blandt storbyens trendsættende unge, og Wolverines på en gang praktiske og moderigtige støvler er ingen undtagelse. Wolverine-støvlerne fås i Skandinavien til både damer og herrer.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her