5 tegn på D-vitamin mangel

D-vitamin produceres f.eks., når du opholder dig i sollyset, hvor din hud dermed producerer vitaminet.

Du kan også få D-vitamin, hvis du spiser fisk med højt fedtindhold eller mælkeprodukter, men som oftest er det faktisk svært at kunne udfylde kroppens behov for D-vitamin udelukkende gennem kosten.

Hvis du overvejer, om du måske er i underskud af D-vitamin, så kan du med fordel læse videre her. Vi har listet de 5 tegn på, at du er i D vitamin mangel.

D-vitamin er faktisk en af de vigtigste vitaminer, som kroppen har brug for. Vitaminet fungerer faktisk på samme måde som hormoner og optages i alle celler i din krop. Derfor har det også en stor indflydelse på kroppen, hvis man er i underskud.

Tegn på, at du mangler D-vitamin

Er du i tvivl om, hvorvidt du er i D vitamin mangel, så har vi her listet de 5 tegn, som ofte fortæller om, at kroppen mangler D-vitamin:

  1. Du er ofte syg – D-vitamin medvirker til, at ens immunforsvar er stærkt og beskytter effektivt mod vira og bakterier.
  2. Du er meget træt- Føler du dig utroligt træt, så kan det være, fordi du ikke har nok D-vitamin i blodet. Årsagerne til træthed kan være mange, men i flere tilfælde bliver D vitamin mangel overset som en potentiel årsag. Derfor er det en god idé at tjekke op på ens blodprocent ift. D-vitamin.
  3. Du føler dig deprimeret – Mangel på D-vitamin har det med at have en effekt på især voksne, der kan komme til at føle sig deprimeret, hvis underskuddet af D-vitamin er stort.
  4. Du taber håret – Hvis du taber dit hår, og du ikke kan finde forklaringen ved f.eks. den medicin, du tager, stress eller andre årsager – kan det faktisk skyldtes, at du ikke får nok D-vitamin. Ikke mange er klar over, at D-vitamin faktisk kan være årsagen, så det kan være værd at undersøge nærmere.
  5. Du har muskelsmerter – Når det gælder muskelsmerter, kan rigtig mange faktorer spille ind. D-vitamin og manglen på samme har en betydning for børn såvel som voksne og deres muskelsmerter.

Få styr på D-vitamin manglen

Hvis du f.eks. døjer med laktoseallergi eller spiser vegansk, kan det være svært at få de D-vitaminer, som kroppen kræver. Her kan man med fordel få dækket det daglige vitaminbehov med vitaminpiller. Ved kosttilskud sikrer du, at kroppen har de nødvendige byggesten til at kunne holde sig sund og rask.

Det kan også være særligt svært at undgå mangel på D-vitamin i vintermånederne, hvor der ikke er lige så meget sollys som i de andre sæsoner. For at sikre ens immunforsvar og undgå risiko for sygdomme er et tilskud nødvendigt. Med D-vitamin får du stærke knogler og et solidt immunforsvar.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her