9 lette råd til et sundere liv

De fleste af os ved god, at vi burde skrue lidt op for sundheden i hverdagen! Men det er ikke altid lige nemt, særligt ikke da det kræver noget så væmmeligt som viljestyrke (Puuhaa).

Sund livsstil er heldigvis mere end kogt broccoli og urtethe, og det behøver faktisk ikke være en uoverskuelig opgave at tilføre dagligdagen lidt sundhed.

Med inspiration fra den amerikanske side Today.com har vi håndplukket 9 enkle råd , der med sikkerhed kan sørge får du får et sundere liv…

… alene ved at justerer din kost!

Har du mod på endnu mere sundhed kan du selvfølelig altid supplere med lidt motion!

9 enkle råd til et sundere liv

Når du har læst de 9 kostråd så vælg med det samme ét, og gør dig mentalt klar til at efterleve det med det samme.

Drop undskyldningerne med at starte på mandag – og start dit sundere liv med det samme.

1 Spis mindre portioner

Desværre er portions størrelserne “vokset” I løbet af årene, hvilket man især oplever når man er ude at spise; en kæmpe bøf, en kæmpe stak fritter og flere liter sovs. Men det er sjældent en god ide. Heldigvis kan du selv bestemme størrelsen på portioner når du laver mad hjemme ved dig selv… og så spare du også penge. Er du ude så bestil den mindste is, den mindste sodavand eller en salat, i stedet for XXL-menuen. Du kan også dele portionen med en ven.

2 Spis mere kostfiber

Vælg fedt fattige og fiberrige produkter der gør dig mæt uden at gøre dig fed, grøntsager er den perfekte pakke.

3 Spis flere grønsager

Tilfør noget grønt til dine måltider. Uanset hvilke måltid det drejer sig om. På den måde kan du ikke alene forbedre din sundhed, men også sænke blodtrykket. Prøv f.eks. grapefrugt til morgenmad, rå broccoli med fedtfattig dip til frokost og salat til middag. Husk dog dette KUN tilbehør, du behøver leve af ”kaninmad” alene.

4 Drik vand ikke kalorier

Som du sikkert allerede ved, så er vand ikke alene sundt men også en vigtig del af dit liv! Så ha’ en flaske vand med dig, hvor end du er. Drik mens du kører bil, under møder, på kontoret, i skolen ja alle steder. Jeg ved det er svært, men prøv at drik vand i stedet for kaffe, sodavand, juice osv… de indeholder ikke andet end unødvendigt fedt og sukker.

5  Kødløs dag

Prøv af pille kødet ud af dine måltider, bare en gang om ugen. Vælg f.eks. en Tortilla med salat, vegetarburger, tofu osv.… Du vil indtage mindre fedt, plus du vil øge din indtagelse af vitaminer og kostfibre.

6 Husk morgenmaden

Flere undersøgelser har vist, at mennesker der starter sin dag med et godt morgen måltid, indtager flere vitaminer og fibre end f.eks. fedt i løbet af dagen. En idé til et sund morgenmåltid er et stort glas, en skål havregryn og et stykke grapefrugt.

7 Spis når du spiser

Hold op med at spise foran Tv’et. Det siges, at man spiser mere når man sidder foran “kassen”, da man tænker ikke over hvor meget man propper i munden.

Når du spiser så spiser du og ikke andet!

8 Spis mere fisk og skaldyr

Prøv at spise mere fisk, Især tun indeholder meget omega-3 fedtsyre der er super godt for kroppen! Fisk så lidt som en gang om uden gør en kæmpe forskel. Fisk er et sundt og lækkert alternativ til okse og svinekød.

9 Husk lige madpakken

I stedet for, at købe frokost hver dag, eller endnu være, droppe frokosten. Lav en madpakke til dig selv hver dag, prøv eks. en sund sandwich med masser af grønt og magert kød, som f.eks. kalkun eller kylling. Har du en sød tand, kan du f.eks. tage en lille yoghurt eller lidt vindruer med.

Start dit nye sunde liv med det samme

SÅ er der ingen undskyldninger for ikke at komme I gang med en sundere livsstil. Husk dog alt med måde, der er ingen grund til at overdrive.

Der skal altid være plads til en glas vin på altanen eller et stykke lækkert chokolade.

Udgivet
Kategoriseret som Mad

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *