Alternativ til fryseposer

Det estimeres, at der er 150 mio. tons plastik i verdenshavene, og hvert år smider en dansk hustand i gennemsnit 50 kg plastik i skraldespanden!!

De fleste af os ved godt, at plastik er en af de helt store klimaskurke i vores samfund, men det kan være svært at få øje på alternativerne til fx de uundværlige fryseposer?

Sig farvel til fryseposen

Vi har gennem de seneste år set flere, mere eller mindre brugbare, bud på en erstatning for fryseposen. Tænk bare på sandwichposen i økologisk bomuld, eller fryseposer i bioplast.

Fælles for de fleste alternativer er desværre, at de i en travl hverdag ikke fungerer eller koster så meget at det bliver et valg for de få.

Det helt nye produkt Stasher er et godt og bæredygtigt alternativ til de fryseposer, som de fleste af os bruger stort set hver dag.

Der findes bæredygtige alternativer til bæreposen, men hvad med fryseposen, som kan have uendeligt mange funktioner i en almindelig dansk husstand?

Det spørgsmål er Stasher-serien et godt svar på. Faktisk opfylder det endnu flere funktioner end fryseposen – og så kan det genbruges igen og igen i en uendelighed.

”Plastik er et kæmpe problem for klimaet, og der er en stor efterspørgsel efter alternative løsninger. Der har imidlertid manglet et bæredygtigt, fleksibelt og holdbart alternativ til fryseposen. Stasher er et produkt, der både kan bruges til opbevaring, transport, opvarmning og nedfrysning, og som samtidig ikke optager meget plads”, forklarer Maja Meisner, som er direktør i Ametsis, som er distributør af Stasher i Danmark.

”Stasher er et virkelig smart produkt – rent funktionelt. At det samtidig er bæredygtigt, gør det kun endnu bedre,” siger Maja Meisner og fortæller, at Stasher allerede nu kan købes i Magasin og Helsam, og der er flere forhandlere på vej.

Plastik udgør over en tredjedel af al henkastet affald i Danmark!!

Stasher er mere end bare opbevaring

Stasher er en blød, men stabil silikonelomme med indbygget forsegling. Lommerne fremstilles af fødevaregodkendt platinsilikone, som er lavet af 100% naturlige ressourcer – overvejende sand.

Denne form for silikone er derfor BPA- og giftfri og er et både fleksibelt, holdbart og bæredygtigt materiale. Poserne fås i flere forskellige størrelser og designs til forskellige formål.

Fordi lommen er både luft- og vandtæt, når forseglingen er lukket, kan Stasher også passe på mobiltelefoner m.m. i regnvejr eller på stranden.

Stasher er et alsidigt alternativ til fryseposen er du i tvivl så tag et kig på listen nedenfro.

  • Kan genanvendes tusindvis af gange
  • Er nem at åbne og genlukke
  • Kan bruges til både fast og flydende indhold
  • Tåler opvarmning i mikroovn, alm. ovn, dampovn og sous vide (maks. 230 grader)
  • Tåler nedfrysning til -60 grader (en almindelig fryser er -18)
  • Kan rengøres i opvaskemaskine.

De genanvendelige “plasticposer” får i flere størrelser og koster fra DKK 99,95 til 189,95.

Bag Stashers patenterede, prisvindende design står amerikanske Kat Nouri, der selv savnede et alternativ til plastikposer og -beholdere.

Kilder til tal og data i artiklen: Dansk Affaldsforening

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *