Food in a jar – Smuk og praktisk madpakke

Food in a jar - Smuk og praktisk madpakke food-in-a-jar-265x300 På restauranter, cocktailbarer og ikke mindst de sociale medier boomer det med serveringer i Jars (eller som de kaldte den i gamle dage syltetøjsglas).

Jars har eksisteret i mange år, men at bruge dem til at anrette maden i og ikke bare konservere den, det er nyt.

Det er blevet en madtrend, som man ikke kan komme udenom, men hvorfor er den blevet så populær?

Transparent og æstetisk madkasse

En ret kan få et helt nyt udtryk i et jar. Når elementerne i retten anrettes i lag oven på hinanden springer de mange forskellige farver og kontrastforskelle frem.

Du vil formentlig opleve at maden bliver mere indbydende og appetitlig.

Et syltetøjsglas har helt andre æstetiske muligheder end en tallerken eller skål. Det gennemsigtige glas giver et helt andet udtryk, og det er helt sikkert en af grundene til, at madtrenden er blevet så populær.

Men er det den eneste grund? Jars har altid været praktiske og haft en opbevaringsfunktion til konservering, og selv om der i dag anrettes mad i marmeladeglas som aldrig før, så har glasset mange praktiske fordele, hvilket er med til gøre madtrenden utrolig interessant.

Jars to-go og uden madspild

Forfatter til kogebogen Food in a jar Sophie Vedel Dalgaard forklarer, hvad syltetøjsglas kan bruges til udover at anrette i:

“To-go ideen er en integreret del af food in a jar-konceptet. Derfor har jeg i bogen lagt vægt på, at du skal kunne tage de fleste retter med dig i din jar og på den måde få sund og frisk mad serveret på smukkeste vis, hvor som helst og når som helst.

Opskrifterne guider dig nemlig til, hvordan du kan pakke dine henkogningsglas, så maden beholder sin friskhed, når den skal med på eventyr – om det så er på kontoret, som snack i tasken eller på picnic.”

Caesar salad i glas

Du kan f.eks prøve at bruge kyllingekødet fra aftenen før til at lave en lækker caesar salad, som du kan spise til frokost.

Hvis salaten skal tages med, så placér dressingen nederst, dernæst salat, kylling, så brødcroutoner, nødder og parmesan, og afslut med bacon og kørvel.

Den rækkefølge gør, at alle ingredienserne forbliver friske. Gårsdagens måltid får her et nyt liv, og kogebogen kommer med flere tips til, hvordan du undgår madspild i dagligdagen og forvandler rester til nye måltider.

Mere en lækker servering

Der er selvfølgelig mere i food in a jar konceptet end bare lækre og flotte serveringer, men det er det visuelle, som primært har gjort trenden populær.

I food in a jar spiller anretningen en stor rolle, og de mange smukke billeder i bogen er taget af den dygtige fotograf Line Thit Klein, men opskrifterne i bogen udnytter også de praktiske fordele.

Maden kan tages med i glasset, du kan undgå madspild og glassene indbyder til sunde kombinationer samt kreativitet i køkkenet.

Du kan bl.a. finde Food in a jar i Bog & Ide. Bogen er fyldt med 80 lækre, lette, retter og snacks, der alle er smukt anrettet i praktiske sylteglas.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here