Island – Mere end uld og vulkaner

Hvis jeg siger Island tænker du sikkert hyggelige uldsweatre og ildspyende vulkaner, men sagaøen gemmer på en hemmelighed!

Hvis man booker en af de meget populære rejser til Island ender man før eller siden i hovedstaden Reykjavik.  Her skal man ikke lede længe for at opdage et spirende, og særdeles spændende, design miljø drevet af unge ildsjæle.

Der eksperimenteres med materialer og teksturer, og kreative tanker forbinder klassisk nordisk formgivninger med det rå og uspolerede Island.

Designere som Døgg Gudmundsdottir og Vik Prjonsdottir er allerede kendte navne uden for øen, og Reykjaviks modeundergrund syder og bobler med nye spændende talenter.

Islandsk design rykker for alvor i disse år, så hvis du vil opleve det fra starten er det nu du skal booke rejsen – islændingene er så seriøse, at det næsten er skræmmende.

Island som rejsemål

island1Design kommer helt sikkert til at spille en hovedrolle for det moderne Island, men som alt andet der oppe vil den kreative branche altid stå i skyggen af den respektindgydende natur.

Island og islændingene er formet af naturen, og den kontinuerlige påvirkning har skabt et folk, og et land, som alle må besøge mindst en gang i livet. Her venter minder for livet, og for de fleste der rejser til island bliver det ikke en engangsforestilling.

Bjergtagende landskaber med varmekilder, vulkaner og snehvide gletsjere er en vigtig del af alle Islandsrejser, og oplevelser du for alt i verden ikke må snyde dig selv for.

Hvis du trænger til er pause og er blevet mættet af naturoplevelser kan du slappe af i den verdenskendte “Den Blå Lagune” ofte bare kaldet Blue Lagoon eller nyde en gourmet-frokost på en af Reykjaviks mange gode restauranter.

Af andre oplevelser på Island er Nordlys, Søpapegøjer og enestående snorkling bar et lille forsmag.

Om de tager en forlænget weekend eller begiver dig ud i en månedslang kør-selv-ferie vil Island sætte sig i din krop og du vil få minder for livet.

Klimamæssigt er Island et godt mach både forår, sommer og efterår.  På grund af sin placering lige midt i Atlanterhavet bliver det aldrig bidende koldt eller rigtig varmt. Men husk en varm trøje, vejret er omskifteligt.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *