Nu kan du plante din blyant

En ægte verdensnyhed spirer nu i Danmark. En række unge design- og robotstuderende står således bag verdens første blyant, der kan plantes. Når blyanten er blevet for kort til at skrive med, planter du den i stedet og får efter få uger friske krydderurte til madlavningen. Iværksætterne har selv bygget robotten, der producerer blyanterne, mens over 2000 ganske almindelige mennesker har finansieret projektet via hjemmesiden Kickstarter.com.

Den nye opfindelse hedder “Sprout”, hvilket betyder “spire”. Det er præcis, hvad verdens eneste blyant af sin art kan. Blyanten, som er lavet af bæredygtigt træ, fås i 7 forskellige varianter – herunder populære krydderurter som basilikum, dild, koriander, mynte, rosmarin og timian. Ifølge iværksætterne, som lancerer Sprout i Danmark via hjemmesiden www.plantdinblyant.dk, er blyanten både nyskabende for børn og voksne.

“Vi mener, at Sprout kan tjene flere formål: 1) Som et godt læringsredskab for børn og børnefamilier, når man ønsker at tale om genbrug og bæredygtighed. 2) Som et bud på mere miljøvenlige kontorvaner fremover i danske virksomheder. 3) Som en sjov gadget for barnlige, kreative og iderige sjæle”, fortæller Michael Stausholm Christiansen, som er én af folkene bag blyanten.

Har selv bygget robotterne

Ikke kun produktet i sig selv er unikt – også historien bag, hvordan Sprout er blevet til, skiller sig ud fra gennemsnittet.

I første omgang manglede iværksætterne nemlig penge, hvorfor ideen blev lagt på den verdensomspændende hjemmeside Kickstarter.com – et sted hvor ganske almindelige mennesker investerer i ganske ualmindelige ideer. Det såkaldte “crowdfunding”.

Efter at godt 2000 mennesker havde puttet tilsammen 37.000 dollars i projektet, kunne de første prototyper laves – og pengene blev derudover brugt til at bygge de robotter, der i dag producerer Sprout blyanterne.

“Plant din blyant er et godt eksempel på en meget moderne forretningsmodel. Det handler om, at helt almindelige mennesker støtter innovative iværksættere i deres projekter. Samtidig viser det et potentiale for, hvordan skæve og bæredygtige ideer kan blive til virkelighed udenom de eksisterende og måske mere støvede industrivirksomheder”, fortæller Kasper Tikjøb Andersen, en af de andre ildsjæle, der står bag den danske lancering.

Blyanten vil kunne købes i de danske butikker fra slutningen af foråret (2013). Prisen vil være ca. 20 kroner. Der er flere detaljer omkring den bæredygtige produktion af Sprout blyanten på hjemmesiden, hvor der også er en detaljeret vejledning til, hvordan man bruger og siden planter sin blyant.

Mere information om blyanten kan findes på www.plantdinblyant.dk

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her