Forkæl dig selv med verdens bedste brownies

Så er der ingen grund til at lede videre efter andre brownies opskrifter – her er den suverænt bedste vi smagt (og vi har smagt mange).

125 g. god mørk chokolade ( 80 %)
150 g. hasselnødder
160 g. mel
1 tsk. bagepulver
4 spsk. kakao
1 tsk. økologisk vaniljepulver
200 g. smør
200 g. sukker
200 g. brun farin
6 æg (mellem størrelse)
Evt. kakao og flormelis til glasur

Tilberedning

I en foodprocessor hakkes chokolade og hasselnødder sammen – Nødderne må gerne være til den grove side.

Mel, bagepulver, kakao og vanillesukker blandes godt sammen i en skål.

Smør, sukker og farin røres godt sammen i en røremaskine med piskeris. Æg tilsættes et ad gangen under piskning, herefter melblandingen. Til sidst røres chokolade/nøddeblandingen i.

Det hele hældes i en smurt form (30×40 cm) og bages ved 170 grader i 25-35 minutter (afhængig af formens tykkelse) i midten af ovnen.

Hjemligheden ved perfekte brownies er, at de ikke må få for meget. Modsat en almindelig chokoladekage skal brownies ikke være helt gennembagte. Når de har været i ovnen i ca. 20 minutter kan du stikke en kødnål i kagen, for at se hvor lang bagningen er kommet. De skal sikkert have lidt længere, men kagen skal være lidt klistret når du tager den ud.

Lad de færdigbagte brownies køle af i formen og vend den den ud på et skærebræt og skær den ud i din favorit størrelse. Du skal ikke være nervøs hvis kagen virker lidt flydende/ustabil når du tager den ud af ovnen. Browniedejen indeholder en stor del chokolade, som stivner når kagen nærmer sig stuetemperatur.

Opbevaring

De færdige brownies opbevares bedst på køl, og smager også godt direkte fra køleskabet. Der findes mennesker der mener, at den rigtige smag og konsistens først opstår efter en nat på køl, så du kan roligt lave den dagen før de skal serveres.

Hvis du, mod forventning, har et par brownies til overs holder de de fint 14 dage i køleskabet hvis de er pakket godt ind (og ikke bliver spist). Skal de holde længere så put dem i fryseren. Det er super praktisk at have en portion i fryseren til uventede gæster eller akut chokolade craving.

Forslag til servering af brownies

Brownies er den perfekte dessert når du har gæster, men også når du bare trænger til at forkæle dig selv. Du kan anvende de lækre kager som tilbehør til en god vaniljeis, eller bare serverer med en skefuld creme fraiche rørt med lidt vaniljesukker eller revet appelsinskal.

Variations muligheder

I denne opskrift har vi brugt hasselnødder, men du kan også prøve med pecanødder, macadamianødder eller valnødder. Er du rigtig modig kan du hente inspiration i Jamie Olivers opskrift på Brownies fra Fifteen og komme ca. 150 g. tørrede surkirsebær eller tranebær i dejen. Den syrlige frugtsmag er en skøn kontrast til den fylddige og rige chokolade smag.

Som i alt anden madlavning skal du ikke være bange for at eksperimentere med udgangspunkt i en velkendt opskrift. Hvis du følger denne opskrift garanterer vi du ender med guddommelige klassiske brownies, men prøv dig frem og gør opskriften til din egen.

31 KOMMENTARER

  1. Når man bager brownies duer “nåle metoden” ik!!! Brownies skal være klistret i midten da den ellers bliver tør hvis den får for meget.

  2. Helt sikkert den bedste opskrift på brownies jeg har prøvet, selv min kæreste der normalt ikke spiser kager syntes om dem.

    Hemligheden bag den perfekte brownie er at brugen en rigtig god chokolade, og noget godt kakaopulver. Det koster lidt ekstra, men det betyder enormt meget for det endelige resultat.

  3. Super lækker brownies. Jeg bagte den med god orange chokolade og det bliver den bestemt ikke ringer af. En fantastisk nydelse og især med lidt flødeskum til.

  4. Er det nødvendigt at bruge en foodprocesser og en røremaskine?
    Kan man ikke bare hakke med en kniv, og røre med en elpisker?
    Vi har nemlig hverken foodprocesser eller røremaskine..

  5. Hej Tatiana,

    Du kan sagtens lave de skønne brownies uden foodprocessor eller røremaskine. Det tager en smule længere tid, men resultatet bliver helt det samme.

    Når du alligevel er i gang med hakkeriet, så prøv at erstatte vanillesukkeret med en god stang ægte vanilje, det løfter en fantastisk opskrift til det sublime.

    I stedet for (eller sammen med) hasselnødder kan man også bruge andre nødder, jeg syntes selv hakkede pecannødder er super lækre i brownies.

  6. En fremragende opskrift på brownies, jeg har selv brugt den mange gange. Da jeg jo efterhånden er blevet en brownie-ekspert 😉 prøver jeg lige at svarrer på et par af de spørgsmål der er blevet stillet.

    @lea – Smørret skal ikke smeltes, det skal bare være så blødt at det kan røres ud. Hvis du ikke har en køkkenmaskine kan der fint lade sig gøre med håndkraft.

    @lulu – Hvis du følger denne opskrift ender du med en lille bradepande (30X40) fyldt med lækre brownies. Hvor mange personer det rækker til afhænger helt af hvor store du skærer dine brownies, og hvor sultne dine gæster er.

  7. var med til at bage brownies til ca 140 personer i dag . fik ikke smagt den før jeg gik. hdet var til sct.hans fest i kvarterhuset i korsør. håber de gemmer 1 stk. til mig .til meni morgen .portioner var gange 8 . altså 48 æg. og 4 store bradepander. men tak til bettina og terry . ellers kunne jeg nok ikke klare den alene.

  8. Jeg vil gerne prøve denne opskrift i næste uge. Er opskriften nok til ca. 45 personer eller skal jeg lave dobbelt portion?

  9. Det er en rigtig dårlig ide at bruge piskeriset på røremaskinen. Brug i stedet spartlen som er beregnet til lidt tungere ting end piskefløde, æggehvider osv. Det er surt at ødelægge det gode piskeris med en for tung masse. Ellers god opskrift 🙂

  10. Jeg laver den “standard”, med de bedst mulige ingredienser, dvs god cacao, chokolade med høj % og så flydende vanille

    Når kagen er bagt deler jeg den i 2 lige store dele. Den ene del skærer jeg ud i tern (ca 2×2 cm) og de fordeles ud over den anden ½del. Sammen med ternerne lægger jeg hakkede valnødder og flydende karamel (helst den fra Odense)

    Serveres sammen med en god vanilleis eller softice…

  11. De her brownies er de bedste jeg nogen sinde har smagt. Jeg bagte et par stykker til min storebrors klasse, og de kunne ikke få nok af den.. selv hans lærer kunne ikke få nok. Da han kom hjem var der ikke en krumme tilbage. 🙂

  12. Kan jeg fryse Brownies? Vi skal have en del gæster til middag og jeg havde tænkt mig at bage dem i forvejen. Eller skal de bare opbevares i køleskab? Kan de så holde sig en 3-4 dage?
    Venlig hilsen
    Hanne Hald

  13. Har lavet opskriften et par gange nu. Dog tillempet efter, hvilke ingredienser jeg lige havde hjemme.
    Generelt vil jeg gerne sparre på fedt og sukker, da jeg (som så mange andre) vejer lidt mere end jeg ønsker.
    Idag valgte jeg at bruge det naturlige sødemiddel “sukrin” (købt i helsekost) sammen med den brune farin.
    I stedet for smør brugte jeg en halvt olie og halvt flydende ama – dog mindre mængde. Jeg havde ikke mere end 100 g chokolade, så jeg puttede ca 50 g kokosmel i istedet. Fint resultat:)

    Tip: blir kagen for tør kan man evt presse en appelsin hen over og lade det trække godt ind;-)

    Tip2: lav evt en lille creme dertil af: græsk youghurt 10 %, lidt vanille sukker og lidt revet ingefær
    – selv min teenage-søn kunne lide dette 😉

  14. det er første gang jeg har prøvet at bage brownies, og er lidt i tvivl om der er noget galt. De har været inde i ovnen i en halv time, og jeg har prøvet at stikke en tandstik ned i bare for at se dens tilstand, og det er Helt flydende, altså mere end da jeg puttet den ind, er det meningen? eller har jeg gjort noget helt galt?

  15. Denne opskrift er virkelig, virkelig god. Laver den som ½ portion og i en mindre bradepande (20 x 30) og tiden er nogenlunde den samme. Har kun prøvet den med mandler, da det var det jeg havde.
    Bruger også tandstik-metoden, hvor der næsten intet kommer med op, når den er færdig. Virker måske lidt tør først, men senere på dagen eller dagen efter er den dejlig, fugtig og klistret som en brownie skal være.
    Prøv denne opskrift – du fortryder det ikke.

  16. Jeg gad egentlig også godt vide, om de dur til nedfrysning, da vi kun er to om at dele hele den her omgang.. Hvis ikke, må vi DESVÆRRE bare spise dem inden for kort tid! Brownie-eksperter, anyone? Jeg har allerede slikket skålen – kan slet ikke vente, til de er færdige!! 🙂

  17. Verdens bedste brownies må jeg nok sige! Jeg bor lige pt i Sydney og jeg lavede dem derfor til min værtsfamilie og venner og de var solgt – ligesom mig! Kan klart anbefales, jeg lavede 15 mellem store stykker ud af en portion 🙂 Wauw!

  18. Uhm skøn chokoladekage, men jeg vil ikke kalde det for brownies. Brownies er klæge indeni og uden bagepulver efter min mening…

  19. Ser lækker ud, men kan den fryses? Skal holde fest, men vi helst bage 14 dage i forvejen! Nogen der har prøvet at fryse den?

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her