En smule spiseforstyrret

En smule spiseforstyrret vaegt-spiseforstyrret Du er slank, men ikke anorektisk. Du kaster op, men kun en gang i mellem. Du overspiser, men bare af og til. Så hvad er det egentlig du fejler?

– Jeg ved faktisk ikke hvornår det begyndte. Jeg ved bare, at ligeså længe jeg kan huske har jeg syntes jeg var for tyk. Jeg har ikke nogle traumatiske oplevelser liggende i bagagen, og jeg har aldrig været decideret overvægtig. Jeg er i bund og grund bare utilfreds med min krop, og er vel en smule spiseforstyrret hvis man kan sige det.

Tine er 23, og har i mange år kæmpen med sin selvopfattelse, selvtillid og forholdet til sin egen krop. Hun har mange af symptomerne på en spiseforstyrrelse, men passer alligevel ikke helt ind i nogle af kategorierne.

– Min krop er ikke anorektisk, men jeg ser den sådan. Når jeg ser mig selv i et spejl, kan man sige ser jeg noget andre ikke ser.

Undersøgelser viser at den mest udbredte psykiske lidelse blandt unge kvinder mellem 13 og 25 år er spiseforstyrrelse. Mellem 8 og 12 % af denne gruppe har et alvorligt madmisbrug, og mange flere er i farezonen.

Årsagerne til at nogle udvikler en spiseforstyrrelse er mange. Psykologiske og sociale faktorer er ofte grunden til et senere misbrug af mad. Andre årsager der udløser et madmisbrug er, kulturelle faktorer som slankepres, og et sygeligt tyndt kvindeideal.  En spiseforstyrrelse er et symptom på følelsesmæssige konflikter, og mad og tvangstræning misbruges i et forsøg på at fortrænge problemer, som man ikke kan overskue at løse på andre måder.

En ting der går igen hos personer med spiseforstyrrelser er dårlig samvittighed. ”Jeg har næsten hele tiden dårlig samvittighed. overfor venner, kæresten, skolen, arbejdet, familien… ja næsten over alt” fortæller Tine

Tine føler selv hun har levet med sine problemer længe nok, og hun har nu opsøgt til at komme af med dem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her