Lær at blive vred

Lær at blive vred bliv-sur Pæne piger må gerne blive sure, de ved bare ikke hvordan.

Føler du dig uretfærdig behandlet, men er bange for at sige fra?

Eller er det nogen der har trådt dig over tæerne en gang for meget uden du får fortalt at det går dig på?

Det er faktisk helt ok at blive tosset.

Man har ikke bare lov til at blive sur, det er faktisk nødvendigt og naturligt. Hvad enten man vender temperamentet ind i sig selv, eller ud mod andre, har man ansvar for, at det kommer ud, uden nogen kommer til skade.

At blive sur er en følelsesmæssig reaktion der opstår i flere situationer. Det kan være en instinktiv forberedelse i en situation hvor spørgsmålet fight or flight, men også en reaktion der kan opstå hvis nogen sårer os.

Hold ikke vreden inde

Mange har lært det at udtrykke følelser er forbundet med skamfuldhed eller tab af kontrol, og opfatter derfor egne vredesudbrud som noget udpræget negativt. De forsøger som følge deraf at undgå situationer hvor de kan blive såret, eller undviger situationer hvor de tror de vil blive vrede.

Holder man vreden inde vil det, specielt hvis det sker ofte, kunne føre til tristhed, depression, lavt selvværd og en generel følelse af utilstrækkelighed. Der er med andre ord god grund til at råbe op hvis du føler dig dårligt behandlet.

Sig nej hvis du mener det

Du har ret til at tage størst hensyn til dig selv af og til, ret til at protestere mod uretfærdig behandling og kritik, og ret til at udtrykke smerte og vanskeligheder. Du har lov til at sige nej, og er ikke nød til at retfærdiggøre dig overfor andre.

For at blive bedre til at sætte grænser er det vigtigt at træne i naturlig selvhævdelse, det vil sige, lære gode måder at sige stop til sårende og nedværdigende bemærkninger.

Siger du fra allerede første gang behøver du måske ikke engang hidse dig op, og du sparer dig selv for mange unødige besværligheder.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her