7 råd til at bevare træningsmotivationen

Det er forår og rundt omkring vokser spæde spire, med en beundringsværdig energi, frem fra deres vinterhi. Desværre har den skrøbelige træningsmotivation der spirede frem lige efter julemaden ikke samme fremdrift – faktisk er den ved at visne væk.

Hvis du også har mere end svært ved at komme i skoven eller fitnesscentret er du ikke den eneste. Vi har samlet 7 effektive måder til at genfinde træningsmotivationen, og komme tilbage i sporet.

Prøv med indendørssport

Selv om solen er tæt på at få overtaget er det stadig koldt om morgenen og aftenen, som er der hvor de fleste har bedst tid til at træne. I stedet for en løbetur i den mørke skov så prøv en af de mange sjove indendørssportsgrene som fx squash, klatring eller måske en tur i skøjtehallen.

Træn om morgenen

Morgentræning er en god måde at komme godt i gang med dagen. Det lyder og føles sikkert hård i starten, men allerede efter et par gange har kroppen vænnet sig til det, og du vil have svært ved at undvære det. Hvis du træner før skole eller arbejde vil du føle dig sundere og have mere energi til dagen.

Opdater din træninggarderobe

Ligesom vi udskifter vores almindelige sommer- og vintertøjsgarderobe, skal du også gøre det med din træning tøj. Ud over at holde dig varm under udendørs træning er det vigtigt at føle sig godt tilpas… og lad s bare være ærlige, man føler sig bedre tilpas i lækkert tøj. Vi anbefaler det smarte og funktionelle træningstøj fra Under Armour der får til både mænd og kvinder.

Varm op med energisk musik

Opvarmning er uundværligt for at minimerer risikoen for skader, så hvorfor ikke også bruge den til at få hovedet med? Tryk et par hovedtelefoner i ørene, og lyt til musik der gør dig glad, og skaber en energisk følelse i kroppen. Du kan også bruge musikken til at holde styr på hvor længe du skal varme op… en god tommelfingerregel er, at du skal varme op i 4 til fem numre.

Sæt dig nogle mål

Hvis du træner med et mål er det meget lettere at holde motivationen. Dit træningsmål kan være alt fra den ultimative bikini krop til 5 km. under 30 minutter. Det viktigste ved dine mål er, at der er realistiske, målbare og har en overskuelig tidshorisont.

Planlæg din træning

Selv om vi gerne på råber os at være spontane individer lever vi mennesker bedst med faste rutiner. Sæt din motion i struktur og prøv at træne på samme dage og tidspunkter vær uge. De faste ramme går det lettere for kroppen at accepterer træningen, og du får fornemmelsen af der mangler noget hvis du springer over.

Træn sammen med andre

Når du træner sammen med andre opstår der hurtigt en gensidig forpligtigelse, og ingen har lyst til at være hende der kun kommer hver anden gang. Holdtræning tilfører også din træning et socialt aspekt, som i sig selv kan være ligeså vigtigt som den fysiske træning. Om du vælger en klassisk holdidræt som håndbold eller melder dig på et løbehold i den lokale motionsklub er ikke afgørende – det vigtigste er, at du kommer af sted.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her