Bæredygtig smykke-succes.

Bæredygtig smykke-succes. baks-new-jewel BAKS new jewel var blandt de allerførste i Danmark til at lancere bæredygtige smykker. Nu går de stilrene og samvittighedsfulde designer-smykker sin sejrsgang både i og uden for Danmark.

Smykkerne bliver bl.a. solgt på Guggenheim museet i Bilbao. De er med i den nyeste af de kernesunde bestseller-bøger. Og så bliver de anbefalet af selveste Max Havelaar. De økologiske smykker fra BAKS new jewel er godt på vej til at blive endnu en succeshistorie inden for dansk smykkedesign.

I dag forhandles smykkerne i 11 europæiske lande og i USA. Ifølge designeren Kirsten Bak er det lykkedes at forene samfunds-tendens med international stil:

”Økologi og fair trade er en verdens-trend, som lige nu eksploderer i både USA og Europa. Desuden har jeg, med mine smykker, tilsyneladende ramt en stil, som fungere på tværs af grænser”

Bæredygtighed og fair trade der pynter
Designeren Kirsten Bak har arbejdet med fair trade metal siden 2006. Hun forklarer, hvordan et smykke kan være økologisk:

”Metallet kommer fra bæredygtig minedrift, hvor der i modsætning til traditionelt minedrift ikke bruges kemiske midler”. Dermed bliver naturen ikke belastet eller forurenet”

Alt ædelmetal er certificeret og kontrolleres bl.a. af flere FN organer. Desuden lever projektet op til FN´s arbejdsrettigheder og dette hjælper minearbejderne til et respektable og ordentligt liv og eksistensgrundlag. Det gør en stor forskel for naturen, for minearbejderen og i sidste ende for forbrugeren.

Smykkerne er skabt af smykkedesigner Kirsten Bak – Yderligere oplysninger kan findes på BAKS new jewels hjemmeside på adressen www.baks-newjewel.dk

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her