Opskrift på lette hjemmelavede burgerboller

Der finder ikke mange ting der får tænderne til at løbe i vand som en lækker hjemmelavet burger. Til en god burger hører naturligvis en hjemmelavet burgerbolle i topkvalitet

Men hvordan laver man en god burgerbolle?

Vi har gennem vinteren afprøvet et hav af opskrifter, og nu mener vi endelig vi har den – verdens bedste burgerbolle!

Udover at smage skønt, er madisons boller nemme at bage, og hvis du følger opskriften bliver resultatet lette og luftige burgerboller hver gang.

Ingredienser til 6 (meget) store burgerboller:

  • Vand: 1,25 dl
  • Mælk 1,25 dl
  • Sukker 40 gram
  • Æg 1 stk.
  • Gær 50 gram
  • Salt 1 tsk.
  • Hvedemel 500 gram
  • Olie 0,5 dl

Sådan gør du laver du burgerbollen:

Hæld vand og mælk i en skål og opløs gæren. Kom de øvrige ingredienser i, og ælt dejen.

For at bage luftige boller er det meget vigtigt, at ælte dejen grundigt, vi anbefaler minimum 10 minutter. Ælter du dejen i hånden så start æltningen i skålen, når dejen er samlet og ikke klistre mere kan processen fortsættes på køkkenbordet.

Når dejen er smidig og elastisk dækkes dejen til med husholdningsfilm og et viskestykke. Plastik holder på fugtigheden og viskestykket på varmen. Lad dejen hæve i ca. 15 minutter.

Normalt må en brøddej gerne hæve koldt og længe, men til denne opskrift på hurtige burgerboller er 15 minutter nok. Det høje indhold af sukker og gær gør, at dejen kan slåes op efter et kvarter.

Form nu dine boller. Opskriften rækker til 6 kæmpeboller, eller 8-10 i en mere normal størrelse.

Lad bollerne efterhæve i ca. 1 time.

Pensel bollerne med æg og drys evt. med sesamsfrø. Er du ikke til sesam kan du prøve med nigellafrø, det giver en dejlig krydret smag.

Bag burgerbollerne ved 210 – 220 grader i ca. 15 minutter.

Prøv med fuldkornsmel eller durum

Hvis du er mere til grove burgerboller kan du erstatte op til 200 gram af hvedemelet med fuldkorns mel. Det giver en lidt mere kompakt bolle, men den smager stadig fantastisk.

Prøv også at tilsætte en lille håndfuld solsikkefrø eller græskarkerner. Det giver en grovere og sundere burgerbolle.

Nogle kan godt lide en mere ”sej” fornærmelse i deres burger. Sejheden opnås ved at erstatte 200 gram af hvedemelet med durummel. Hvis du bager burgerboller med durummel kan det også være nødvendigt at tilsætte lidt mere væske.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here