Opskrift: Lækker og nem svamperisotto

0

En af mine absolutte yndlingsretter er risotto. For mig er det indbegrebet af selvforkælelse og trøstemad, men jeg serverer det også gerne når jeg har gæster.

Mange tror, helt fejlagtigt, at risotto er en enormt kompliceret, og kræver flere timers arbejde i køkkenet. I virkeligheden er det en af de nemmeste blære-retter der findes, og man først fået styr på fremgangsmåden bliver det hurtigt en af de faste retter på menuen.

Min egen favoritversion af den italienske klassiker er svamperisotto! Jeg serverer den normalt som en selvstændig ret med en smule grøn salat. Til min nemme og lækre risotto skal du bruge:

  • 1 stort løg
  • 15 gram tørrede Karl Johan svampe
  • 500 g mark champignon (eller andre blandede svampe)
  • 300 gram Risottoris (Arborio, Carnaroli eller Vialone)
  • 1 liter grøntsagsbouillon (Den økologiske fra Morga er den bedste)
  • 1 glas tør hvidvin
  • 1 til 2 fed hvidløg
  • 50 gram parmesan
  • En stor klat smør
  • Citron
  • Salt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde

Put Karl Johan-svampene i en skål og hæld cirka 200 ml. kogende vand over, og lad dem stå en halv time.

Bland vandet fra de tørrede svampe med bouillonen og bring det i kog.

Sortér Karl Johan-vampene og de friske svampe, og stil dem til side.

Smelt lidt smør i en mellemstor gryde sortér de hakkede løg til de er klare.

Tilføj risene rør det godt rundt. Når risene er blevet klare tilføjes det halve glas hvidvin og under omrøring koges vinen ind.

Begynd så at hælde bouillonen i lidt ad gangen og rør rundt indtil al væsken er forsvundet. Fortsæt til risene er bløde og lækre. Svamperisottoen må ikke være for fast, så tilpas mængden af væske efter konsistensen.

Tag risottoen af varmen, og tilføj svampene og den revne parmesan. Smag til med citronsaft og godt med salt og peber. Hvis du vil gøre din svamperisottoen ekstra lækker kan du tilsætte en stor klat smør! Det giver en skøn cremet fornemmelse, og løfter smagen yderligere.

Pynt med friske krydderurter om revet parmesan.

Velbekomme

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here