Opskrift: Brød med knoldselleri og blåskimmelost

Knoldselleri er en lidt undervurderet grøntsag, og den er synd, for den kan bruges til SÅ meget. Jeg elsker den som mos og saltbagt, men det er i brød jeg synes den er bedst.

Den særlige sellerismag kommer virkelig til sin i ret sammen med den lidt skarpe skimmelost, en guddommelig kombination. Selleri-oste-brøden kan laves på mange måder, men her er en opskrift jeg altid vender tilbage til.

Ingredienser til Brød med knoldselleri og blåskimmelost 

  1. 175 g mel
  2. 175 g knoldselleri
  3. Friskkværnet sort peber
  4. 75 gram smuldret blåskimmelost fx Danablu, Gorgonzola og Roquefort
  5. 100ml mælk (prøv også 50ml yoghurt eller kærnemælk og 50ml vand)
  6. 1 økologisk æg
  7. 1 tsk. bagepulver (kan undlades)

Sådan går du

Forvarm ovnen til 190 grader og riv knoldselleri på et rivejern. Jeg river selv 50/50 på den grove og den fine side, men du bestemmer selv hvor stor stykker selleri du ønsker.

Bland mel, knoldselleri, peber, blåskimmelost og bagepulver sammen i en skål.

I en anden skål blander du mælk og æg, og hælder det sammen med selleri/mel blandingen. Rør bladningen forsigtigt til den er nogenlunde ensartet.

Placer dejen på en plade med bagepapir på og bag i 40 minutter eller til brødet er gyldent og lyder hult, når du banker under bunden på det.

Brødet har en meget anderledes konsistens end normalt brød; det er lidt mere tungt og vådt – så du skal ikke miste modet når du skærer det over. Brødet skal se lidt underbagt ud i midten, den svampede selleri og oste fornemmelse er hemmeligheden bag det delikate brød.

Det lækre brød med knoldselleri og blåskimmelost er perfekt til en portion suppe eller som tilbehør til svamperisotto.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here