Knoldselleri er en lidt undervurderet grøntsag, og den er synd, for den kan bruges til SÅ meget. Jeg elsker den som mos og saltbagt, men det er i brød jeg synes den er bedst.
Den særlige sellerismag kommer virkelig til sin i ret sammen med den lidt skarpe skimmelost, en guddommelig kombination. Selleri-oste-brøden kan laves på mange måder, men her er en opskrift jeg altid vender tilbage til.
Ingredienser til Brød med knoldselleri og blåskimmelost
- 175 g mel
- 175 g knoldselleri
- Friskkværnet sort peber
- 75 gram smuldret blåskimmelost fx Danablu, Gorgonzola og Roquefort
- 100ml mælk (prøv også 50ml yoghurt eller kærnemælk og 50ml vand)
- 1 økologisk æg
- 1 tsk. bagepulver (kan undlades)
Sådan går du
Forvarm ovnen til 190 grader og riv knoldselleri på et rivejern. Jeg river selv 50/50 på den grove og den fine side, men du bestemmer selv hvor stor stykker selleri du ønsker.
Bland mel, knoldselleri, peber, blåskimmelost og bagepulver sammen i en skål.
I en anden skål blander du mælk og æg, og hælder det sammen med selleri/mel blandingen. Rør bladningen forsigtigt til den er nogenlunde ensartet.
Placer dejen på en plade med bagepapir på og bag i 40 minutter eller til brødet er gyldent og lyder hult, når du banker under bunden på det.
Brødet har en meget anderledes konsistens end normalt brød; det er lidt mere tungt og vådt – så du skal ikke miste modet når du skærer det over. Brødet skal se lidt underbagt ud i midten, den svampede selleri og oste fornemmelse er hemmeligheden bag det delikate brød.
Det lækre brød med knoldselleri og blåskimmelost er perfekt til en portion suppe eller som tilbehør til svamperisotto.