5 fejl du laver når du føntørrer dit hår

Flad, livløse og slidt hår er et par af konsekvenserne ved at tørre dit hår forkert. Sådan undgår du de værste fejltagelser.

De fleste piger med langt hår benyttet regelmæssigt en hårtørrer til at fønne deres hår. Mange tørrer endda håret dagligt, og kan stadig ikke forstå håret opfører sig skørt og flad.

Er du en af dem der ofte blæser håret tørt er her en række ting du bør overveje før du griber hårtørreren næste gang – de fleste af os kan sikkert lære noget. Her er fem fejl, du helt sikkert laver, når du bruger en hårtørrer:

1: Du bruger en metalbørste

En stor børste er bedst til at skabe glat og smukt hår. Den eneste slags børste du aldrig må bruge er en af dem med metalspidser! Den varme luft fra hårtørreren kan gøre metallet meget varmt, hvilket slider og skader håret på rekord tid. Det kan godt betale sig, at betale lidt ekstra for en god hårbørste – prøv fx en af de lækre Mason Pearson hårbørster, et køb du aldrig kommer til at fortryde.

2: Dit hår er for vådt

Det er mindre skadeligt for dit hår, hvis du giver det en tur med et håndklæde før du fønner. Dit hår bør være 60 til 65 procent tørt, før du starter blæseren. Brug dine fingre først, og derefter en børste til den glatte finish.

3: Du bruger produkterne forkert

Forsøger du at skabe volumen i håret skal du holde produkterne væk fra længderne, for meget produkt i hårspidserne gør dit hår tung og flad. Brug en volummousse i rødderne og føn derefter håret let opad med en børste. Hvis du bruger hårspray skal den sprøjtes mindst 15 centimeter fra håret, og ikke for meget.

4: Du tørret ikke håret godt nok

Hvis du har langt hår kan det være et tidrøvende opgave at få håret gennemtørt, men det er helt afgørende for den videre styling. Ligegyldigt hvor gode produkter du anvender, virker de sjældent ordentligt i fugtigt hår. Dit hår vil hurtigt blive fladt og kedeligt, særligt i det kolde danske klima.

5: Du blæser ned

En af grundene til at føntørrer hår er, at skabe volumen. Derfor er det vigtigt, at håret fønnes fra undersiden, og ikke ovenfra og ned. Det tager en smule længere tid, men hvis du har travlt kan du ”snyde” og bøje hovedet frem og blæse det tørt fra neden.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her